(©NK Istra 1961)
(©NK Istra 1961)

Srpski bek Italiju zamenio Hrvatskom: Devetak prešao u Istru

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.07.23. | 10:18

Narednih godinu dana igrač Palerma provešće na Aldo Drosini…

Kao grom iz vedra neba pre godinu dana puklo: Mladen Devetak se iz Vojvodine seli u Palermo. Srpski bek je stavio paraf na ugovor sa klubom koji je u vlasništvu Siti grupe, obavezao se na saradnju do 2025. godine, ali pravu šansu na Siciliji nije dobio.

Palermo ga je prosledio na pozajmicu u Viterbese već na zimu, a sada je na redu nova. Igrač sa zavidnim stažom u Mozzart Bet Superligi – sakupio bezmalo trocifren broj nastupa, ukupno u dresu novosadskog kluba 107 na svim frontovima – Italiju je zamenio Hrvatskom. Potpisao je za Istru.

Izabrane vesti

Mladen Devetak će narednih godinu dana provesti na Aldo Drosini. Novosađaninu će konkurencija na levom beku biti Mihael Rovis. Levi bek može da odgovori i zahtevima u srcu odbrane, nije mu bilo strano kroz karijeru da odigra i na štoperskoj poziciji, a pored srpskog ima i hrvatski pasoš.

Istra je nastavila da gradi tim na način koji će joj najmanje opteretiti budžet – pozajmicama. Ili angažovanjem slobodnih igrača. Sa čistim papirima u Pulu su stigli Irfan Ramić iz Sarajeva, Unaj Naveira iz Atletik Bilbaa, te Sebastijan Nebila iz Dunajske strede. Hajduk je Istri prosledio Marija Čuića i Ivana Ćalušića, a opremu je zadužilo Estersundovo levo krilo Čovanije Amatkarijo.

Srpski levi bek je sedmo pojačanje Istre u letnjem prelaznom roku i za sada klub iz Pule nije potrošio niti jedan jedini cent. U prethodnoj sezoni Istra je zauzela peto mesto u HNL-u, a gledala je u leđa prvaku Dinamu, Hajduku, Osijeku i pokrajinskom rivalu – Rijeci.



tagovi

Istra 1961PalermoMladen DevetakLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara