Srpski čudotvorac iz Atine želeo novogodišnji paketić: Zvezdi malo 3.000.000 evra za Ivanića

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.01.23. | 11:08

Ivan Jovanović ostao bez planiranog pojačanja

Preživljava Panatinaikos najlepše dane u poslednjoj deceniji, i to zaslugom jednog čoveka – srpskog stručnjaka Ivana Jovanovića. Zeleni iz Atine su posle godina patnje, finansijskih problema i stagnacije, ozbiljni kandidati za titulu u Grčkoj. Imaju sedam bodova više u odnosu na AEK i čak deset u odnosu na večitog rivala iz Pireja.

Poobarao je brojne rekorde Jovanović i zaslužio da dobije novogodišnji paketić i pojačanja od klupskog rukovodstva. Pokušao je Panatinaikos da dovede meksičkog krilo iz Kruz Azula, Urijela Antuna. Poslao je ponudu vrednu 3,5 miliona evra, koja je odbijena.

Izabrane vesti

Aktivirali su rezernu opciju u Atini, ali ponovo nisu dobili ono što su tražili. Kako saznaje Mozzart Sport grčki velikan i nekadašnji finalista Kupa Šampiona je taj klub koji je bio spreman da plati obeštećenje za Mirka Ivanića od tri miliona evra. Reklo bi se da je to odlična ponuda za igrača koji ima 29 godina, ali rukovodstvo kluba nije želelo da posluje sa Atinjanima.

Iako je kao kompletna ekipa pao u poslednjih šest meseci, Mirko Ivanić ima veliki uticaj na igru Crvene zvezde. Nisu želeli na Marakani da preuzimaju rizik i ostanu bez ideologa igre, koji je sa devet direktnih dodavanja bio najbolji asistent Mozzart Bet Superlige u prethodnih šest meseci.

Na 175 mečeva u Crvenoj zvezdi Mirko Ivanić je postigao 55 golova i upisao 43 asistencije. Posle perioda staganacije eksplodirao je u trenerskoj eri Dejana Stankovića, čak je dobio priznanje za najboljeg pojedinca Sportskog društva Crvena zvezda. Imao je impresivne partije u Evropi, posebno u revanš susretu sa Milanom. I verovatno bi dobio poziv selektora Stojkovića da se ranije nije odlučio da igra za Crnu Goru.

Ivanić je produžio ugovor sa Crvenom zvezdom do 2025. godine, mada u novom ugovoru postoji klauzula o izlazu. Onaj ko donese ponudu tešku četiri miliona evra može da računa da je dobio Ivanića, u slučaju da se igrač dogovori lične uslove.

Crvena zvezda i zbog bratskih odnosa sa Olimpijakosom nije voljna da posluje sa Panatinaikosom. Upravo zbog toga letos je odbijena ponuda Zelenih za Milana Pavkova.


tagovi

Mirko IvanićIvan Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara