Srpski džin od dva metra u dresu Austrije - Saša Кalajdžić na meti Кelna, Štutgarta, Lidsa

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.06.19. | 12:10

Austrijski mediji spekulišu da bi FSS posle odličnih partija u dresu Admire mogao da pokuša da ga ukrade

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Trsta)

Sudbina je htela da debi za U21 selekciju upiše baš novembra 2017. u sudaru sa Srbijom. I mada je zbog kasnijih problema s povredama sakupio samo četiri meča sa mladi tim Austrije u njegovoj rodnoj zemlji ovih dana mnogo očekuju od Saše Кalajdžića jer 21-godišnji fudbaler Admire Vaker u kalendarskoj 2019. postigao je već sedam golova i namestio još pet.

Izabrane vesti

S visinom od okruglo dva metra Кalajdžić je često umeo da bude nerešiva enigma za protivničke defanzivce mada je karijeru počeo kao centralni vezni. Shvativši ipak koliko njegova pojava može da bude korisna u napadu treneri su počeli sve više da ga guraju u napad. I zato dok Austrijanci kao na traci izbacuju tekstove sa pitanjem „Кako zaustaviti Luku Jovića?“, oni najoptimističniji među njima nadaju se da bi Кalajdžić – jedini Srbin u njihovom timu – mogao da bude tajno oružje selektora Vernera Gregoriča.

Ne spada on u najuži krug austrijskih zvezda, ali je poslednjih meseci Кalajdžićevo ime postalo veoma aktuelno. Engleski mediji pisali su da su na Admirinim utakmicama redovni skauti klubova iz Čempionšipa, pa i Premijer lige. Do sada je međutim iscurelo samo Lidsovo ime, dok se piše i o interesovanju Кelna, Štutgarta i Uniona iz Berlina. Naravno i Rapida, ali čini se da bečki klub nema nikakve šanse da ga sada dovede.
„Ako je za verovati onome što pišu mediji reklo bi se da idem u inostranstvo ovog leta. Iskreno, sve me to zabavlja, mada mi bude i pomalo neprijatno pošto me ljudi stalno zapitkuju za to“, odgovara Кalajdžić čiji ugovor s Admirom ističe narednog leta pa se zaista očekuje da ga klub proda.

Pogledajte sve kvote za meč Srbije i Austrije (18.30)

A šta brine Austrijance? Brine ih da im ga Srbija ne otme, mada u konkurenciji Jovića, Aleksandra Mitrovića i Aleksandra Prijovića teško da bi Кalajdžić sada mogao u A tim Orlova. Nadaju se zato Austrijanci da će što pre stići i poziv iz njihove seniorske reprezentacije čisto da se obezbede jer nastupi u U21 selekciji na garantuju da će Saša i nastaviti da se bori pod istim grbom. On sam zasad odmahuje glavom jer poziv s Terazija još nije stigao. Međutim, ne odbacuje mogućnost da će, ako poziv i dođe, prihvati da promeni državljanstvo. Mada...
„Rođen sam u Austriji. Moja porodica i prijatelji žive ovde. Volim ovu zemlju... A to su sve spekulacije. Nema potrebe da se izjašnjavam kad poziva i nema. Ako dođe – izjasniću se.“

I to je razumljivo. Ali da emocija ima pokazuje sledeća izjava.
„Ne, neću slaviti gol ako ga postignem protiv Srbije“, jasan je Saša Кalajdžić.

Foto: YouTube screenshot


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara