Zoran Vekić (desno)
Zoran Vekić (desno)

Srpski menadžer, “Žorž Mendeš 90-ih“, preuzeo španskog trećeligaša

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.01.21. | 15:07

Svojevremeno je vodio karijere Fernanda Jera, Gutija, Predraga Mijatovića...

Klub u problemu, preti mu bankrot. I onda spas u poslednjem trenutku. Spas u liku Zorana Vekića, čuvenog srpskog menadžera koga u Španiji često nazivaju i “Žoržom Mendešom 90-ih“ aludirajući na dugačku listu zvučnih imena čije je interese svojevremeno zastupao. A bilo ih je tu zaista velikih, počevši od Fernanda Jera, Gutija, Predraga Mijatovića i Roberta Prosinečkog. Sada Vekić u novoj ulozi, biće zadužen za sportska pitanja u Ekstramaduri.

Došao je sa grupom investitora koja bi trebalo da finansijski podignu klub nakon prošlosezonskog ispadanja iz Segungde u treću ligu Španije. Manuel Franganilo je sada novi većinski vlasnik pošto je otkupio deo akcija od Luisa Oliveire.

Izabrane vesti

Ramon Robert, izvršni direktor Espanjola sve do 2018. godine, postavljen je na mesto predsednika. Za trenera je imenovan povratnik Manuel Moskera. Đordi Larin, bivši fudbaler, novi je sportski direktor i njemu će Vekić biti nadređen kao najzvučnije ime nove uprave.

Jer on je čovek koga na Pirinejima izuzetno uvažavaju. I nisu zaboravili da je recimo odveo i Sava Miloševića iz Saragose u Parmu, Samjuela Etoa iz Majorke u Barselonu. Vekić je, to je sasvim jasno, bio najuticajniji menadžer na Pirinejima krajem prošlog veka.

Kontakte i veze sigurno i dalje poseduje. Samo da vidimo da li će uspeti da ih iskoristi da Ekstramaduru vrati u Segundu.



tagovi

EkstramaduraZoran Vekić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara