Screenshot: twitter.com/Umraniyespor; twitter.com/FortunaSittard
Screenshot: twitter.com/Umraniyespor; twitter.com/FortunaSittard

Srpski napadači promenili klubove: Šaponjić u Turskoj, Lazetić u Holandiji

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.08.23. | 00:09

Bivši fudbaler Partizana potpisao za Umranijespor, a nekadašnji napadač Crvene zvezde na pozajmici u Fortuni Sitard

Bliži se kraj prelaznog roka, a srpski napadači naprasno menjaju klubove. Aleksandar Mitrović je iz Fulama prešao u Al Hilal (već postigao gol), Luka Jović je na izlaznim vratima Fjorentine, a Ivan Šaponjić, kao i talentovani Marko Lazetić, završili su na pozajmicama.

Šaponjić se iz Slovana iz Bratislave preselio u Tursku, gde će nastupati za tamošnjeg drugoligaša Umranijespor, dok je Milan poslao Lazetića na kaljenje u Fortunu Sitard. Oba transfera su zvanično potvrđena.

Izabrane vesti

Kako je istaknuto od strane turskog kluba, nekadašnji fudbaler Partizana je stigao na pozajmicu do kraja sezone, uz opciju da se ona produži na još godinu dana, ali i mogućnost otkupa ugovora od slovačkog tima.

Ovaj 26-godišnji fudbaler rodom iz Nove Varoši je član Slovana od januara 2022. godine, kada je u Bratislavu stigao iz madridskog Atletika kao slobodan igrač. Sa Turskom je dobro upoznat, pošto je prošle sezone igrao na pozajmici u Bandirmi i ostavio odličan utisak, s ozbirom da je na 12 nastupa ubeležio čak osam golova.

Što se tiče bivšeg napadača Crvene zvezde, on će golgetersku formu pokušati da pronađe u Erediviziji, gde bi trebalo da dobije veliki prostor za dokazivanje. Adaptacija i komunikacija ne bi trebalo da mu predstavljaju problem, s obzirom da će deliti svlačionicu i teren sa tri hrvatska internacionalca: golmanom Ivorom Pandurom, defanzivcem Stipom Radićem, kao i nekada jednom od najtalentovanijih hrvatskih igrača, Alenom Halilovićem.

Lazetić je na San Siro stigao u januaru prošle godine za 4.500.000 evra (transfermarkt.com) iz Crvene zvezde, a drugi deo minule sezone proveo je na pozajmici u austrijskom Altahu, ali na 10 mečeva nije uspeo da se upiše u listu strelaca.


tagovi

Ivan ŠaponjićMarko LazetićLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara