Aljoša Vasić (©YouTube)
Aljoša Vasić (©YouTube)

Srpski sin Aljoša Vasić cenjen u Italiji, a hoće ga i Fajenord

Vreme čitanja: 1min | sub. 24.06.23. | 14:10

Mladi napadač pred transferom karijere

Bila je Padova u sezoni za nama blizu plasmana u Seriju B - zaustavljena na drugom od četiri stepenika - a velike zasluge za to ima i 21-godišnji Aljoša Vasić. Mladi napadač osam puta je bio strelac, a imao je i četiri asistencije. Dvaput je svojim golovima doneo remi ekipi, dok je u ostalim mečevima u kojima je ostvario konkretan učinak Padova pobedila.

Dobre igre privukle su pažnju na momka rođenog u Italiji, srpskog porekla, ali ne samo na Apeninima Po pisanju tamošnjeg Skaj Sporta za Vasića je zainteresovan i Fajenord.

Izabrane vesti

Još tokom sezone Aljošino ime povezivano je sa Romom, Fjorentinom, Bolonjom i Atalantom, a spisak je u međuvremenu produžen. Navodno su ozbiljno zagrizli Sasuolo, Đenova, Venecija i Palermo, ali i Fajenord. Cena od 4.000.000 evra nije velika za igrača njegovih godina i potencijala.

Pored uloge ofanzivnog veziste, Vasić može i da igra na drugog špica. O njegovim kvalitetima već ste mogli da čitate u Mozzartovoj analizi (OVDE).

Iako ugovor važi još tri godine, teško će biti Padovi da zadrži Srbina u svojim redovima, a videćemo da li će on sam izabrati ostanak u Italiji ili možda krene put Holandije. Fajenord je prošle sezone uspeo da vrati titulu u Roterdam i sada želi da osveži tim i stvori ekipu koja će uspeti da se plasira u Ligu šampiona. Možda im baš Aljoša Vasić pomogne u tome.



tagovi

Aljoša VasićPadovaFajenordsasuoloSerija ALetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara