"Julijan Popović"
"Julijan Popović"

SRPSKI SINOVI: Mali Julijan bije kao veliki! Omiljena mušterija - Bajern

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.07.14. | 11:29

Predstavljamo nadu Leverkuzena, strah i trepet za kolege iz Minhena, pošto ih je pobedio na pet od šest međusobnih susreta

Julijan PopovićMOZZART Sport predstavlja Julijana Popovića, fudbalera Bajer Leverkuzena, člana selekcije U15. Rođen je 15. juna 1999. godine, a fudbalom je počeo da se bavi vrlo rano, već sa tri godine.
"Prve treninge je odradio još 2002. u SSVH Hejligenhausu, malom klubu kraj Dizeldorfa i tada su nam rekli da je moj sin njihov najmlađi igrač od osnivanja", kaže Julijanov otac Lazar Popović.

Sa osam godina Julijan je zavredio pažnju poznatih budesligaša. Na adresu porodice su počeli da stižu pozivi poznatih klubova, a prvi su se javili emisari Šalkea.
"Bilo nam je prerano i predaleko, pošto je udaljenost njihove akademije od naše kuće oko 60 kilometara. Nismo pristali, bez obzira što su oni želeli da preuzmu obavezu prevoza kada god je to potrebno. Posle dve godine dobili smo ponudu MSV Duizburga i nju smo prihvatili. Igrao je i sa godinu dana starijima od sebe, a bio je kapiten".

Izabrane vesti

Igrajući za popularne Zebre Julijan je uvek bio na oku najboljih klubova. Na poluvremenu prvenstvenih utakmica često se događalo da predstavnici protivničke ekipe dođu do roditelja i zainteresuju se za uslove pod kojima bi pristali da njihov sin promeni klupske boje.
"Dolazili su iz Šalkea, Dortmunda, Borusije Menhengladbah, ali nama se nije žurilo. Čekali smo pravi klub, sa najjačom omladinskom školom i dočekali smo pravu ponudu kada se javio Bajer Leverkuzen. Razgovor je trajao dva sata, posle njega smo otišli ubeđeni da je to ono što smo čekali. Julijan je po dolasku 2011. postao jedan od dvojice kapitena, svake godine se osvajaju šampionske titule i gotovo da se ne gube utakmice".

Mladi Farmaceuti dominantni su i van granica Nemačke. U maju su na turniru u Holandiji trijumfovali u konkurenciji Tventea, Atletiko Paranensea, Mančester Junajteda..., pobedom u finalu nad igračima iz čuvene škole La Masija.
''Savladali su Barselonu, ali ništa to nije neobično za njih, jer su se do sada šest puta sastajali sa Bajern Minhenom i pet puta ga pobedili. Poslednji put je bilo 2:0, a Julijan je postigao oba gola''.

Efikasnost talentovanog Srbina mogla bi da zavara lakomislene, jer je Julijan po vokaciji defanzivan fudbaler koji se nalazi ili u poslednjoj liniji tima ili ispred štoperskog tandema kao zadnji vezni. Njegova svestranost i kvalitet nagrađeni su i od strane selektora iz Fudbalskog saveza Nemačke koji su ga prvi put uvrstili na širi spisak igrača prošle jeseni, a to su učinili i u junu ove godine. Opet je pozvan da trenira sa najboljim igracima svog uzrasta od 21. do 27. jula u kampu u Duizburg Vedauu.
"Šteta je što nema više dečaka koji su srpskog porekla i da igraju u najjačoj ligi Nemačke. Jedan je Nikola Kosanić iz Sankt Paulija, on je među najboljima, što mi je posebno drago, ali to je sve. Što se tiče mog izbora, ako mi se ikada bude pojavilo pitanje Srbija ili Nemačka, tu neće biti dileme. Srce će odlučiti da to bude reprezentacija Srbije. Do tada mi ostaje da dajem sve od sebe na terenu, a sve drugo će samo doći'', rekao je Julijan Popović.

LEPE USPOMENE NA 1:5

Julijan Popović već ima jedan nastup za Srbiju, iako bi se on pre mogao nazvati trening mečom nego zvaničnom utakmicom. Nosio je dres Srbije u duelu sa Holandijom koji su uigrani domaćini rešili lako u svoju korist - 5:1.
''Pamtiću 28. april dok sam živ, jer sam tada prvi put zaigrao za moju Srbiju. Prihvaćen sam fenomenalno i od saigrača i od stručnog štaba, tako da sam se među njima osećao kao da smo zajedno odrasli'', kaže Julijan.  

SLEDI VELIKI IZAZOV

Junak naše priče veruje da će mu sledeća godina biti veoma važna za razvoj karijere, jer prelazi u U17 konkurenciju, gde ga očekuju godinu dana stariji saigrači.
''Izazov je veliki. Neću odustati zbog jake konkurencije, jer volim fudbal i to što sam fudbaler. Imam potpisan ugovor do 2019. godine, što znači da ću njegovu poslednju godinu odraditi kao profesionalac''.

MOZZART Sport nastaviće da prati razvoj srpski talenata u dijaspori, a o kome smo sve pisali do sad podsetite se OVDE

 


tagovi

Srpski sinoviJulijan PopovićBajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara