Vladimir Golemić (Reuters)
Vladimir Golemić (Reuters)

Srpski štoper je besplatan i želi ga novi italijanski prvoligaš

Vreme čitanja: 1min | ned. 30.05.21. | 23:13

Iskusni defanzivac ostaje u Seriji A

Na mala vrata i bez mnogo pompe je Vladimir Golemić letos ušao u italijansku Seriju A, a godinu dana kasnije je stekao reputaciju prvoligaškog igrača u Italiji.  

Golemić je ove sezone u Krotoneu bio igrač sa najvećom minutažom u ekipi, igrao je na 30 utakmica i pride postigao dva gola. Ipak, nije uspeo da ekipi sa juga Italije pomogne u borbi za opstanak. Krotone je ispao ali bi Golemić mogao da ostane u Seriji A.

Izabrane vesti

Rođeni Kruševljanin je na kraju szeone postao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor i već se pominje kao želja nekih klubova. U prvpom redu, novog prvoligaša Salernitane. Reč je takođe o klubu sa juga Italije koji traži pojačanja da bi izbegao Krotoneovu sudbinu sledeće sezone.

Italijanski mediji pišu da je klub iz Salerna kontaktirao Golemića i da su pregovori u toku. Salernitana nije bogat klub koji Golemiću može da ponudi neke specijalne finansijske uslove ali mu nudi drugu uzastopnu sezonu u elitnom rangu italijanskog fudbala.

Golemić ima 29 godina, rođen je u Kruševcu ali je karijeru počeo u niželigaškom slovenačkom klubu Šampion. Iz njega je na godinu dana otišao u B tim nemačkog Energi Kotbusa posle čega se vratio. Potom je dve sezone igrao za Mladost iz Lučana odakle je otišao u švajcarski Kjazo. Potom ga je uzeo tamošnji Lugano, a u Krotone je stigao pre tri godine i za to vreme odigrao 87 utakmica.


tagovi

SalernitanaVladimir Golemić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara