Bolingi i Čumić (Star Sport)
Bolingi i Čumić (Star Sport)

Šta bi Voša bez Čumića? Od sjaja do očaja, i nazad – do prve pobede u sezoni

Vreme čitanja: 4min | sub. 19.08.23. | 21:05

Novosađani ispustili dva gola prednosti koja je postigao njihov sjajni kapiten, ali je Bolingi ipak doneo trijumf i ostavio Nišlije na nuli posle četiri kola – 3:2

U okršaju dva ranjenika, svoje rane zacelila je Vojvodina. Pretio joj je najlošiji start u domaćem šampionatu u poslednjih 20 godina (dva boda iz prva četiri kola u sezoni 2003/04), ali je nakon nule na golgeterskom saldu u prva tri kola, uspela čak tri puta da zatrese mrežu Radničkog i zabeleži prvu pobedu ove sezone tek iz šestog pokušaja, računajući i evropski dvomeč – 3:2 (2:1).

Na drugoj strani, Nišlije nastavljaju po sistemu toplo-hladno. Ali, i kada je toplo, kao u dobrom delu meča sa Čukaričkim, prvih pola sata duela sa Partizanom ili završnici prvog i uvodnom delu drugog poluvremena večerašnje utakmice, kada je sustigao minus od dva gola; i kada je hladno, kao u debaklu od TSC-a na Čairu, drugom poluvremenu u Humskoj ili prvom poluvremenu večeras na Karađorđu, epilog je isti. Nula na bodovnom saldu, koju su mnogi i predviđali kada su videli raspored ekipe trenera Nikole Trajkovića u uvodna četiri kola.

Izabrane vesti

Pobedila Vojvodina jeste, trener Ranko Popović uspešno je debitovao pred domaćom publikom, ali će mnogo toga u svojoj igri morati da popravi u nastavku sezone. Nedopustivo je za Novosađane da tako lako ispuste dva gola prednosti, a ni njih ne bi imali da u svojim redovima nemaju takvog asa kakav je Nikola Čumić.

Dva puta je u prvom poluvremenu matirao klub u kome se svojevremeno afirmisao kao fudbaler velike perspektive i odakle je ostvario svoj prvi inostrani transfer u Olimpijakos. Ne ostavljaj mu ni milimetar prostora, ne ispuštaj ga ni sekund iz vida! To je lekcija koju su dva puta u razmaku od 25 minuta morali da obrade defanzivci Radničkog.

Lekcija broj jedan: loše izbačena lopta Nišlija iz kaznenog prostora, nepostavljanje bloka – Jamkam, koji je možda baš zbog kapitena Novosađana na ovoj utakmici igrao kao desni štoper, bio je previše pasivan – Rosić nedovoljno oprezan, a Čumić sa 17 metara iz kolena lukavo šalje loptu u bliži donji ugao. Majstorija!

Lekcija broj dva: Malbašić je prihvatio sjajnu dijagonalu po desnom krilu, topovski šutirao, ali dok je sva pažnja gostujućih fudbalera bila usmerana ka njemu, Čumić se iskrao, na odbijenu loptu nakon intervencije Rosića natrčao i smestio je u mrežu sve i da je nije zahvatio onako kako je hteo.

Prvi gol nije slavio, iz poštovanja prema bivšem klubu, drugi put je već sebi dao oduška...

Radnički je dva zicera promašio u razmaku od svega par desetina sekundi u 19. minutu. Pejović je spojio Petrova sa golom, ali je ovaj „telefonirao“ Careviću i pomogao mu da nogom odbrani taj šut, a onda se Vlajković iskrao iza leđa Bukincu, ali se očajno snašao u izglednoj situaciji.

Nišlije su, ipak, bitno ublažile loše raspoloženje pri odlasku u svlačionicu, pošto je njihov kapiten Aleksandar Pejović pogodio u 44. minutu. Akcija koju je započeo Marjanović, nastavio požrtvovani Stajić, pa Petrov građenjem uticao da lopta posle intervencije Lazara Rosića padne baš na nogu njegovog kapitena, završena je topovskim i neodbranjivim udarcem iskusnog veziste. 

Prelile su se te pozitivne vibracije na drugo poluvreme. Radnički je zagospodario terenom i iz jedne izuzetno duge i lepe akcije izjednačio na isteku prvog sata igre. U centru pažnje bila su dvojica igrača koji su meč počeli na klupi. Mesarović je ušao na poluvremenu umesto Freja i sjajno asistirao kroz sredinu, a realizator je bio Saša Marjanović, koji je još nakon pola sata zamenio povređenog Ilića. Gol sa posvetom, gol koji će mu mnogo značiti u danima u kojima, nezvanično se to može saznati, nije na istim talasnim dužinama sa rukovodstvom kluba. Uostalom, dva puta na ovom meču, iako je izvorni kapiten ekipe, nije iskoristio priliku da stavi traku oko ruke... 

Činilo se da sve ide na vodenicu gostiju, delovali su sigurnije na terenu, ali ipak nisu izdržali. Bolingi je prvu veliku priliku propustio da realizuje, drugu, u 74. minutu, nije. Akciju je ponovo započeo Čumić po levoj strani, centrirao je Uroš Nikolić, a napadač iz Konga ostao je potpuno zaboravljen od odbrane Nišlija i nije mu bilo teško da iz peterca ubaci loptu u mrežu.

VOJVODINA – RADNIČKI 3:2 (2:1)

/Čumić 15, 40, Bolingi 74 – Pejović 44, Marjanović 59/

Novi Sad. Stadion Karađžorđe.

Sudija: Momčilo Marković.

Žuti kartoni: Crnomarković (Vojvodina), Frej, Mesarović (Radnički).

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević 6.5 – Lazarević 6.5, Rosić 6, Crnomarković 6, Bukinac 6 (od 63. Radulović 6.5) – Milosavljević 6 (od 63. Giorbelidze 6), Zukić 6.5 – Malbašić 6.5 (od 63. Busnić 6), Nikolić 7 (od 90+4. Jeličić), Čumić 8 (od 88. Ivanović) – Bolingi 6.5.

RADNIČKI (3-4-2-1): Rosić 6 – Jamkam 5.5, Vojnović 5.5, Bakić 5 (od 81. Gaku) – Vlajković 5 (od 81. Ivelja), Stajić 6, Pejović 7 (od 71. Ajad), Frej 5.5 (od 46. Mesarović 6.5) – Ilić 5 (od 28. Marjanović 7), Belaković 5.5 – Petrov 6. 

Igrač utakmice: Nikola Čumić (Vojvodina) 8.

MOZZART BET SUPERLIGA - 4. KOLO

Petak

IMT - Čukarički 3:0 (1:0)

/L. Luković 34, Stamenić 78, M. Luković 90+2/

Subota

Vojvodina - Radnički Niš 3:2 (2:1)

/Čumić 15, 40, Nikolić 73 - Pejović 44, Marjanović 59/

Crvena zvezda - Spartak (u toku)

21.00 (2.85) Železničar (3.25) Voždovac (2.55)

Nedelja

17.15 (2.50) Radnik (3.35) Novi Pazar (2.85)

19.30 (4.60) Javor (3.60) TSC (1.80)

19.30 (2.20) Napredak (3.30) Mladost Lučani (3.40)

Odloženo

Radnički Kragujevac - Partizan



tagovi

FK VojvodinaRadnički NišNikola Čumić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara