(©MN Press)
(©MN Press)

Šta čeka Orlove po povratku u klubove: Vlahović i Kostić napadaju Inter i vrh Serije A, Tadić brani tron u Turskoj

Vreme čitanja: 4min | čet. 23.11.23. | 16:52

S reprezentacijom je gotovo do marta

U dobrom raspoloženju vratili su se srpski reprezentativci u svoje klubove. Iako je utisak morao biti mnogo bolji, cilj je ispunjen - Orlovi će narednog leta igrati na Evropskom prvenstvu posle 24 godine čekanja i to je ono što se računa. Remijem sa Bugarskom 2:2 Srbija je skliznula iz trećeg u četvrti šešir, na završni turnir plasirala se kao jedna od najlošijih ekipa koje su izborile vizu za Nemačku, ali to će sve pasti u drugi plan kada 14. juna počne takmičenje.

Ko će biti rivali našoj reprezentaciji saznaćemo na žrebu 2. decembra u Hamburgu i tada ćemo se ponovo baviti prognozama i očekivanjima. Dragan Stojković će reprezentativce opet okupiti u martu, a do tada će biti posvećeni obavezama u svojim klubovima. Za razliku od nekada, mnogo više njih u senci nego pod reflektorima evropske pozornice.

Izabrane vesti

Osim Dušana Vlahovića i Filipa Kostića srpska reprezentacija nema više igrača sa bitnim ulogama u vodećim evropskim klubovima. Luka Jović je član Milana, ali s obzirom na formu polako mu klizi status reprezentativca i ako se nešto ubrzo ne promeni mogao bi da ostane bez poziva za Evropsko prvenstvo. Golman Đorđe Petrović još čeka priliku da debituje za Čelsi, a i ako bi se to dogodilo ove sezone, teško je poverovati da će dobijati Poketinovo poverenje u kontinuitetu i ući u formu potrebnu da bi branio u Nemačkoj.

Od igrača koji su izneli kvalifikacije u Ligama petice su još Vanja Milinković Savić, Ivan Ilić i Nemanja Radonjić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Nikola Milenković (Fjorentina), Miloš Veljković (Verder), Nemanja Gudelj (Sevilja), Saša Lukić (Fulam) i Nemanja Maksimović (Hetafe). Tu su i Lazar Samardžić (Udineze), Darko Lazović (Verona), Uroš Račić (Sasuolo), Erhan Mašović (Bohum), Aleksa Terzić (Fjorentina, na pozajmici u Salcburgu) i Boris Radunović (Kaljari), ali se oni još bore za Piksijevo poverenje i značajniju minutažu.

S obzirom na to da kapiten Dušan Tadić od letos igra za Fenerbahče, najbolji strelac tima Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić su izabrali izazovne finansijske ponude iz Saudijske Arabije, a od igrača sa titulom u džepu - osvojenom van granica Srbije - jedino je Strahinja Pavlović iz Red Bul Salcburga, možda su i očekivanja da će se Orlovi prošetati kroz kvalifikacije bila previsoka. Možda to što se nalazimo u četvrtom šeširu i nije baš toliko iznenađenje, iako smo pobedom protiv Bugarske kod kuće mogli da se zacementiramo u trećem i kao potencijalnog rivala izbegnemo Holandiju, Hrvatsku, Češku, Škotsku, Slovačku ili Sloveniju.

Kako bilo, teško da će se u zimskom prelaznom roku nešto bitno promeniti kada su u pitanju najbolji srpski fudbaleri, odnosno da će neko pojačati tim koji se bori za trofej u Engleskoj, Španiji, Italiji, Nemačkoj ili Frnacuskoj. A do nekih boljih dana ostaje nam da navijamo za one koje trenutno imamo i nadamo se da će svi zdravi i u dobroj formi dočekati EURO 2024.

Po završetku reprezentativnih obaveza u centru pažnje biće Dušan Vlahović i Filip Kostić koje očekuje veliki derbi sa Interom. Ukoliko pobedi, Juventus će se posle dugo vremena naći na prvom mestu Serije A.

Zanimljiv meč u Italiji očekuje se i u susretu Milana i Fjorentine, za koju bi trebalo da igra Nikola Milenković.

Dušan Tadić će pokušati da povuče Fenerbahče nazad na pobednički put, jer je fantastična serija od 19 utakmica prekinuda s dva poraza i remijem. Galatasaraj je to iskoristio da se bodovno izjednači na prvom mestu sa gradskim rivalom, ali žuto-plavi ne bi trebalo da imaju težak posao protiv dvanestoplasiranog Fatiha kod kuće.

Aleksandar Mitrović nije imao svoj dan protiv Bugarske, ali je na klupskoj sceni u fantastičnoj formi. Od dolaska u Al Hilal dao je 17 golova u 17 utakmica i najzaslužniji je što se ekipa nalazi na vodećem mestu saudijskog prvenstva. Očekuje se da Mitrogol seriju nastavi u okršaju sa poslednjeplasiranim Al Hazmom.

Odlučujući bod za plasman na EURO u Leskovcu su obezbedili štoperi Miloš Veljković i Srđan Babić. Prvi će u subotu sa Verderom na megdan sjajnom Bajer Leverkuzenu, lideru Bundeslige, a drugi će pokušati da se sa moskovskim Spartakom protiv Baltike probije sa šestog mesta bliže vrhu ruske Premijer lige.

Evo i kompletnog rasporeda koji narednog vikenda i u ponedeljak čeka 16 reprezentativaca Srbije koji su nastupali protiv Bugarske u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo:

Miloš Veljković: Verder - Bajer Leverkuzen, subota 15.30

Aleksandar Mitrović: Al Hazm - Al Hilal, subota 16.00

Srđan Babić: Baltika - Spartak Moskva, subota 17.45

Nemanja Maksimović: Hetafe - Almerija, subota 18.30

Andrija Živković: PAOK - Panseraikos, subota 18.30

Filip Đuričić i Filip Mladenović: Aris - Panatinaikos, subota 19.30

Nikola Milenković: Milan - Fjorentina, subota 20.45

Nemanja Gudelj: Real Sosijedad - Sevilja, nedelja 16.15

Dušan Tadić: Fenerbahče - Fatih, nedelja 17.00

Dušan Vlahović i Filip Kostić: Juventus - Inter, nedelja 20.45

Vanja Milinković Savić, Ivan Ilić i Nemanja Radonjić: Bolonja - Torino, ponedeljak 20.45

Saša Lukić: Fulam - Vulverhempton, ponedeljak 21.00


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDušan VlahovićFilip KostićAleksandar MitrovićDušan TadićDragan Stojković Piksi

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara