Šta je sve Ben uradio u Zvezdi? Rekorder kluba, stao iza Manea i Salaha

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.03.21. | 16:32

Još jedan podatak za diku reprezentativca Komora

Mnogo toga je El Fardu Ben doneo Crvenoj zvezdi, kao igrač plaćen Olimpijakosu 500.000 evra u zimskom prelaznom roku 2018. godine. Ali je i Crvena zvezda mnogo toga dala iskusnom ofanzivcu, najboljem stranom strelcu u istoriji kluba. Kroz kontinuitet igara i poverenje Vladana Milojevića i Dejana Stankovića, El Fardu Ben je stigao do kote od 61 i za sva vremena se upisao u istoriju srpskog šampiona.

Ali nije to jedini podatak za diku reprezentativca Komorskih Ostrva, mada će se dugo, verujemo, sećati gostovanja u Braće Jerković kada je na asistenciju Kataija pogodio mrežu i postao Zvezdin rekorder, svrgnuši sa prvog mesta Ričmonda Boaćija.

Izabrane vesti

El Fardu Ben se nalazi na petom mestu liste strelaca u Ligi šampiona kada su u pitanju aktivni igrači sa afričkog kontinenta sa 12 postignutih golova. Naravno, kada se u obzir uzmu i kvalifikacije za elitno takmičenje.

Zvezdin ofanzivac se tako našao u društvu Liverpulovog tandema koji čine Mohamed Salah i Sadio Mane, kao i Pjera Emerika Obamejanga iz Arsenala i Vensana Abubakara iz Bešiktaša. Komorski reprezentativac je ukupno 12 puta tresao mreže rivala u kvalifikacijama i Ligi šampiona. Dva pogotka postigao je u dresu Olimpijakosa na gostovanju Partizanu u Beogradu jula 2017. godine. Tada je još jače zaintrigirao pažnju Crvene zvezde, mada ga je iz Panioniosa poznavao Vladan Milojević i tačno znao šta može da dobije od njega.

Preostalih deset golova El Fardu Ben je dao u Zvezdinom dresu. Ben je u sezoni 2018/19 šest puta bio strelac u kvalifikacijama, tokom epske potere za Ligom šampiona. Golgetersku seriju je počeo protiv letonskog Spartaksa i litvanske Suduve, kada je po jednom pogodio mrežu rivala. Dvostruki strelac bio je u dvomečima protiv Spartaka iz Trnave, a isti učinak je ponovio u Salcburgu kada je bio kreator preokreta srpskog šampiona postigavši dva gola u dva minuta nakon čega se Crvena zvezda prvi put plasirala u Ligu šampiona. U grupnoj fazi je bio strelac na gostovanju Napoliju, kada je sjajnu akciju sa Markom Marinom krunisao pogotkom. Ove sezone postigao je het-trik u duelu sa ekipom Evrope, čime se probio na petu poziciju ove liste.

Zanimljivo je da El Fardu Ben nije igrao u prošlosezonskim kvalifikacijama. Nije licenciran, pošto je Crvena zvezda prihvatila ponudu kluba iz Arabije, posle meča sa Jang Bojsom, da ga proda za dva miliona evra. Međutim, i taj period je reprezentativac Komora preporodio i bio jedan od najvažnijih igrača u prvenstvu.


tagovi

El Fardu Ben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara