Pade rekord: Ben je najbolji strani strelac u Zvezdinoj istoriji (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.03.21. | 16:49

Reprezentativac Komorskih Ostrva prestigao Ričmonda Boaćija

Nigde Mohamed el Fardu Ben nije igrao bolji fudbal nego u Crvenoj zvezdi. Od 15. marta za to ima i dokaz. Napismeno, reprezentativac Komorskih Ostrva najefikasniji je strani igrač koji je ikad nosio dres kluba sa stadiona „Rajko Mitić“.

Na gostovanju Voždovcu, u 27. superligaškom kolu, 31-godišnji ofanzivac je postigao 61. gol za crveno-bele otkako je januara 2018. na poziv Vladana Milojevića stigao iz Olimpijakosa. Posle ubacivanja Aleksandra Kataija, Ben je glavom savladao Miloša Krunića i na taj način prestigao Ričmonda Boaćija, s kojim je do danas delio lidersku poziciju na rang listi najefikasnijih Zvezdinih legionara.

Izabrane vesti

Ben je u prvenstvenim utakmicama 46 tresao protivničke mreže, 13 puta je bio precizan u evropskim nadmetanjima, a dodao je i dva u Kupu Srbije. Ukupno, 61 hitac. Nijedan igrač iz „uvoza“ pre njega nije ovako rešetao.


Benu u leđa gledaju Ričmond Boaći (60), na trećem mestu je Portugalac Ugo Vijeira (28 pogodaka na 51 utakmici), Brazilac Kadu (25/100), Nigerijac Abiola Dauda (17/38), Kolumbijac Kristijan Borha (17/54), Brazilac Evandro (16/49)...



tagovi

El Fardu BenFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara