Ibrahimović (©Reuters)
Ibrahimović (©Reuters)

Šta napraviše sebi Šveđani... Poraz u Gruziji verovatno odnosi i direktan plasman u Katar (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.11.21. | 19:54

Španiji, ako pobedi večeras u Atini, dovoljan i remi u Sevilji. Rusija raznela Kipar (6:0) i potpuno spremna odlazi na Poljud, gde je u nedelju čeka meč odluke sa Hrvatskom

Šveđani su spokojni stigli u Batumi, bili su na prvom mestu Grupe B, sa dva boda više od drugoplasirane Španije, a uoči gostovanja u Sevilji, ali su večeras doživeli potpuno pomračenje ambicija. Sjajna Gruzija je došla do drugog slavlja u grupi B i to drugog uzastopnog, a heroj domaće publike bio je krilni vezista Rubina iz Kazanja, Hviča Kvaracelija, koji je postigao oba pogotka na utakmici - 2:0 (0:0).

Šveđani su doživeli brodolom u drugom poluvremenu. Kvaracelija je prvo u 61. odlično ispratio prekid svog tima i nakon nekoliko odbitaka pronašao put do gola Robina Olsena. Ako je tada bilo malo sreće za domaćina, ono što je Kvaracelija uradio u 77. minutu potpuno je ogolio sve probleme švedske odbrane. Potpuno je podbacio kapiten Viktor Lindelef, koji je katastrofalno reagovao na nekih 20 metara udaljenosti od svog gola, pokušao je da ispuca loptu, ali je pogodio Kvaraceliju i otvorio mu kontranapad, pa ponovo nije bilo spasilo.

Izabrane vesti

Novi povratak Zlatana Ibrahimovića ni ovoga puta nije doneo ništa konkretno selekciji Janea Andersena. Ovo mu je bio treća utakmica u ovim kvalifikacijama i nije se upisao u strelce. Napadač Milana je tahedbi sa Aleksanderom Isakom, Emilov Forsbergom i Viktorom Klasenom bio najzaslužniji za veliki broj prilika gostiju, ali i mnogo promašenih prilika. Andersen je pokušao nešto da promeni uvođenjem Kuluševskog, a čini se da su Kvajson i Karlson ušli prekasno da bi se rezultat promenio, a posebno preokrenuo u korist gostiju.

Rusi ne samo da puni samopouzdanja odlaze na Poljud, već su u ovom trenutku selekcija koja je definitivno u najboljoj formi u kvalifikacijama. To je večeras na svojoj koži osetio slabašni Kipar, koji je u Sankt Peterburgu čak šest puta vadio loptu iz svoje mreže - 0:6 (0:1).

Selekcija Valerija Karpina je u toj seriji od pet pobeda ima impozatnu gol-razliku 13:1, a večeras se iznad ostatka ekipe izdvojio dvostruki strelac Aleksandar Erokin. Po jedan su postigli Smolov, Andrej Mostovoj, Sutormin i Zabolotnji.

Rusija je pobegla Hrvatskoj na pet bodova udaljenosti, ali Vatreni ne bi trebalo da imaju problema večeras na Malti, iako su Maltežani značajno podigli nivo u odnosu na neka davna vremena, ali su još uvek predaleko od ozbiljnog fudbalskog nivoa.

GRUPA B

Gruzija - Švedska 2:0 (0:0)

/Kvarachelija 61, 78/

20.45: (8,50) Grčka (4,40) Španija (1,47)

GRUPA H

Rusija - Kipar 6:0 (1:0)

/Erokin 4, 82, Smolov 55, Mostovoj 56, Sutormin 62, Zabolotnji 82/

20.45: (22,0) Malta (10,0) Hrvatska (1,15)

20.45: (2,20) Slovačka (3,15) Slovenija (3,90)



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara