Veljko Birmančević (Reuters)
Veljko Birmančević (Reuters)

Šta se dešava sa Birmančevićem? Milojević kaže da ga je bilo tužno gledati na terenu...

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.04.22. | 14:21

Srpski ofanzivac u lošoj formi...

Spektakularno je Veljko Birmančević otvorio novu sezonu u Švedskoj, na prva četiri meča u nacionalnom kupu dao šest golova uz jednu asistenciju, nosio Malme do polufinala... A onda se od tog polufinala i sredine marta fudbalski ugasio.

Početkom meseca je startovalo i prvenstvo ali je Birmančević nastavio da pada u formi. Počeo je kao starter u sva četiri dosadašnja meča, dao i gol Elfzborgu ali su kritike sve jače...

Izabrane vesti

Na prošlom meču protiv Varnama (0:0), trener Miloš Milojević ga je zamenio na poluvremenu. Kolo pre toga je zamenjen u 60. minutu.

„Bilo je tužno gledati ga na terenu“, rekao je Milojević posle meča protiv Varnama kada je obrazlagao odluku zašto je zamenio Birmančevića posle 45 minuta.

Veruje da će se njegov mladi zemljak vratiti u staru formu.

„Pričali smo sa njim i naravno da ima našu podršku. Normalno je da igrači imaju uspone i padove. Veljko je naš najtalentovaniji igrač, znamo kakav kvalitet ima ali i on mora da shvati da treba da se bori. Mora da se spusti na zemlju i da opet krene od nekih osnova. Verujem da će sve doći na svoje mesto ali trenutno nije na nivou na kojem nam je potreban“, kaže Milojević.

Milojević je rekao da Birmnačević nije ispunjavao osnovne zadatke timskog rada.

„Ako se desi jednom, nema veze. Ali ako se ponavlja više puta, onda je to očigledan problem“.

Da li je fizička sprema problem?

„Mislim da jeste. On je vrlo rano u sezoni ušao u formu kada smo igrali Kup Švedske i onda je brzo pao. Ni u prethodnim mečevima nije bio dobar ali ovaj poslednji je baš bio ispod nivoa. Jeste dao gol protiv Elfzborga ali i tada je slabo odigrao. Ne verujem u brze popravke. On mora da se vrati osnovama na treninzima. Nije to nikakva naučna fantastika. Mora da radi, da igra jednostavno i da prati saigrače. Mislim da će biti pravi u maju kada nam je najpotrebniji u prvenstvu i leti za evropske utakmice. Ali dobro je što imamo i igrače na klupi koji su sposobni da ga zamene“, rekao je Miloš Milojević 


tagovi

Miloš MilojevićVeljko BirmančevićMalme

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara