Šta se dešava za Perišom Pešukićem?

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.12.19. | 18:16

Partizan na zimu dovodi novog desnog beka

Povreda Nemanje Miletića, zbog koje neće igrati do kraja kalendarske godine, te izmene Sava Miloševića na poslednjem prvenstvenom susretu sa Napretkom, pokrenula su niz pitanja. Između ostalog: ko će biti desni bek Partizana u preostala dva superligaška kola i završnom susretu Lige Evrope sa Astanom i još važnije, jer su pomenuti susreti skoro revijalnog karaktera: na koga će struka moći da se osloni od zimskih priprema ako reprezentativac Srbije promeni sredinu ili bude prinuđen na pauze usled novih povreda, kartona?

Najmanje šanse da ga menja ima Periša Pešukić. Doveden letos iz Zete, projektovan kao prva zamena Miletiću, Crnogorac ne uživa poverenje Sava Miloševića i jasno je da na njega crno-beli, bar u ovom trenutku, ne računaju. Ne samo za prvih 11, što je teška misija pored standardnog Miletića, već ga ne vide ni kao rezervnu opciju. O tome da je Pešukić trenutno treći izbor na poziciji desnog beka, nekad čak ni to, svedoči podatak da su pored aut linije gurani igrači kojima to nije osnovno zaduženje.

Izabrane vesti

Primera radi, u duelu sa Kruševljanima, kad je Miletić prinudno izašao iz igre, Milošević je na teren poslao Aleksandra Lutovca, inače krilnog napadača. Vredi podsetiti da je bivši kapiten Rada nedavno menjao Miletića i protiv Inđije, dok je u susretu s Voždovcem, kad je Partizan takođe na svom stadionu poražen u nadoknadi, na mesto desnog beka uskočio levi – Slobodan Urošević. A u uvodu sezone, kad je Mačva gostovala na Topčiderskom brdu, standardnog desnog beka, opet zbog povrede, menjao je krilni vezista Zoran Tošić.

Nije toliki problem što Pešukić nije uspeo da ugrozi Nemanju Miletića koliko je zabrinjavajuće delovanje skaut službe Partizana, te je legitimno zapitati se čime ih je do mladić iz Podgorice oduševio kad ne može ni do klupe za rezerve da signe. Što otvara dilemu da li su ga uopšte gledali ili su se oslonili na preporuke prijatelja? U praski, Pešukić je samo na jednoj od 18 ligaškim utakmica zaslužio mesto u protokolu, na preostalih 17 nije ni bio u konkurenciji. Jedina dva meča na kojima je po dolasku u Partizan igrao su sa Radom u ligi i Vodojažom u kupu (oba puta po 90 minuta).

Naravno, Periša Pešukić nikako ne može biti kriv za havariju Parnog valjka u prvenstvu ove jeseni, ali je izvesno da će u januaru uprava reagovati na tržištu i dovesti još jednog desnog beka, kako bi se na vreme spremila za život posle Nemanje Miletića. Kad i ako ovaj napusti klub. Jer, pokušaji da na pomenutoj poziciji igraju levi bekovi i krila ispostavili su se kako totalni promašaji. Ili će možda drugu šansu dobiti Luka Cucin, ako u Humskoj procene da je vreme da se vrati sa pozajmice Spartaku.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara