Erik ten Hag (©Reuters)
Erik ten Hag (©Reuters)

Šta se ovde dešava? Ten Hag tvrdi: Nastavljamo sledeće sezone...

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.05.24. | 01:18

Trener Mančester Junajteda ubeđen da ostaje u klubu

I pored solidne prošle sezone (treće mesto u Premijer ligi, finale FA kupa i osvojen Liga kup), biće iznenađenje ako Erik ten Hag nakon finala FA kupa sa Mančester Sitijem (subota, 16.00) ostane na klupi Mančester Junajteda.

U svojoj drugoj godini na klupi slavnog kluba, holandski trener imao je rezultate daleko od prethodnih i daleko ispod očekivanja navijača i klupskog rukovodstva. Junajted je Premijer ligu okončao tek na osmom mestu, pa ako ne trijumfuje nad gradskim rivalom u najstarijem fudbalskom takmičenju, sledeće sezone neće igrati na međunarodnoj sceni. S obzirom na formu Građana i euforiju posle odbranjene krune engleskog prvaka, teško je poverovati da demoralisana i neorganizovana skupina sa Old Traforda može do podviga na Vembliju.

Izabrane vesti

Čuda su, ipak, a posebno u fudbalu, moguća, pa bi pored pobede Mančester Junajteda to mogao da bude i ostanak Erika ten Haga na klupi za sledeću sezonu. Iako je ugledni Gardijan u petak plasirao vest koju su preneli svi ostrvski mediji, a u kojoj se navodi da je Holanđanin "bivši" na Old Trafordu nakon nedeljne utakmice, trener Mančester Junajteda nije delovao zabrinuto na konferenciji za medije povodom finala FA kupa.

Na pitanje da li ga početkom sedmice, ili možda već u nedelju, očekuje sastanak sa ljudima iz kluba i analiza sezone, Ten Hag je odgovorio odrično.

"Ne, to smo već obavili. U nedelju idem na odmor".

Još više je iznenadio izjavom na pitanje da li je dobio uverenje klupskog rukovodstva da će i sledeće sezone voditi ekipu.

"Nema potrebe za tim. Nastavljamo sledeće sezone".

S obzirom na konstantne pritiske javnosti i navijača Mančester Junajteda da Erik ten Hag bude smenjen, bilo bi ogromno iznenađenje da on i sledeće sezone vodi ekipu. Ipak, ugovor važi do jula 2025. i sigurno je da neće tek tako prepustiti kormilo nekome drugom. Moguće je da su ove izjave bile poruka klupskom rukovodstvu da će morati da zavuče ruku u džep po obeštećenje ukoliko želi prevremeni raskid ugovora.


tagovi

Mančester JunajtedErik ten Hag

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara