Šta se promenilo od Zvezde do Rome i da li je kapiten Milana platio ceh?

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.03.21. | 17:11

Stefano Pioli pokušava da odbrani Romanjolija

Milan je bio u najgoroj seriji od početka sezone. Počelo je užasnim izdanjem protiv Specije, nastavilo se remijem u Beogradu, debaklom u gradskom derbiju i slabim izdanjem protiv Crvene zvezde na San Siru. Bilo je evidentno da su Rosoneri u krizi, a iz aviona se videlo i ko je najveći krivac.

Kapiten Alesio Romanjoli je bio užasan u mečevima protiv Zvezde i Intera. Milanov kapiten je već neko vreme slabiji deo štoperskog tandema sa Kjerom ali ni iskusni Danac više nije uspevao da pokrpi sve njegove kikseve i rezultati su počeli da trpe. Trener Stefano Pioli se našao u nezahvalnoj ulozi da mora da skloni kapitena iz startne postave ili će žrtva postati on. Uradio je to protiv Rome i pogodio ubacivanjem Fikaja Tomorija u startnih 11 jer je Englez ostavio fenomenalan utisak.

Izabrane vesti

Uoči sutrašnjeg meča protiv Udinezea se postavlja pitanje da li će Pioli opet izostaviti kapitena ili će rizikovati da mu veruje i da rezultati opet trpe. Romanjoli je bio centralna tema konferencije za novinare koje je najviše interesovao status kapitena, pa je trener morao da ga brani kako mu dodatno ne bi uništio poljuljano samopuzdanje.

“Jedini koji pričaju o problemima ste vi. Za mene su to jednostavni izbori. Ne možete u svaki meč da ulazite sa istim idejama. Svi mečevi su važni ali istovremeno i različiti. Za mene je nezgodno što imamo toliko dobrih igrača u izboru. Tek sutra ćemo probati startnu postavu i izabraću najbolje. Dolazimo posle prelepe pobede i moramo da napravimo kontinuitet rezultata. Poslednjih nekoliko nedelja nam je omogućilo da promenimo određene stvari. Pokazali smo veliki duh u Rimu i tako treba da nastavimo”, diplomatski je Pioli pokušao da odbrani kapitena.

Još jedan igrač koji je u krizi je Rafael Leao. Dao je tek pet golova na 19 prvenstvenih mečeva ali trener brani i mladog Portugalca.

“Jako ste dobri u isticanju negativnih stavri. Pre nekoliko nedelja ste pričali o Leau kao o ključnom igraču koji rešava utakmice”, odgovorio je Pioli novinarima. Sutra će biti starter i nije mu potrebna nikakva podrška jer je on spreman momak.

Milan će biti lišen usluga Zlatana Ibrahimovića koji se povredio ali mu to neće smetati da bude jedan od voditelja na muzičkom festivalu San Remo. Pioli ga ipak neće gledati u toj ulozi.

“Gledaću meč Juventusa i Specije, San Remo se završava suviše kasno za mene. Zlatan je naš šampion, ali vođa treba da nam bude igra ekipe što smo i pokazali u Rimu. Ako budemo igrali tako, onda možemo da pobeđujemo i bez Ibrahimovića i bez Čalhanoglua. Imamo mnogo igrača koji mogu da reše utakmicu”.   

Uprkos krizi u poslednje vreme i Interovoj sjajnoj formi, Ibrahimović je istakao da i dalje veruje u titulu Milana.

“Bio bih iznenađen da je Ibra rekao nešto drugo. Ima pravo da kaže takve stvari. A mi moramo da se fokusiramo na sebe, na svaku narednu utakmicu i da igramo naš fudbal. Zadovoljni smo utakmicom protiv Rome jer je to bio jedan od odlučujućih momenata u sezoni. Videćemo šta će nam to doneti na kraju”.

Zanimljivo je da Milan ove sezone bolje igra u gostima nego kao domaćin.

“Brojke govore za sebe. Nažalost, sa praznim tribinama prednost domaćeg terena i ne pravi neku razliku. Vidite da je trend većeg broja gostujućih pobeda u odnosu na prethodne sezone, iako igranje na svom terenu daje određenu prednost”.

Sledeći rival je Udineze kojeg je Milan jedva pobedio minimalcem u prvom delu sezone zahvaljujući akrobaciji Zlatana Ibrahimovića u poslednjim minutima meča. Kvota na Rosonere sutra je čak 1,92 zbog povreda Ibrahimovića, Čalhanoglua, Benasera, Mandžukića…

“Udineze je dobro organizovan tim koji nas je stavio pod pritisak u prvom delu sezone. Biće nam potrebna jako dobra igra”, kaže Pioli.


tagovi

Alesio RomanjoliStefano Pioli

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara