Vizam Ben Jeder (©Reuters)
Vizam Ben Jeder (©Reuters)

Šta se to kuva u Minhenu: Bajern kreće po Ben Jedera?!

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.07.20. | 22:11

Francuska štampa tvrdi da je ozbiljno

Sprema se Monako za život posle Vizama Ben Jedera i to je nešto o čemu se sedmicama unazad spekuliše. Ali, sve dosad bilo je nejasno gde bi francuski napadač mogao da nastavi karijeru. Tačnije, sve dok u Francuskoj nije glasno odjeknulo – Ben Jedera želi minhenski Bajern.

I to ne piše bilo ko, već list Nice-Matin, a saznanja pomenutog dnevnika prenosi radio Monte Karlo. Dakle, nije bilo ko. Naime, pomenuti izvor tvrdi da je Bajernovo interesovanje za Ben Jedera ozbiljno i da bi uskoro mogli da uslede konkretni potezi ka realizaciji ovog transfera.

Izabrane vesti

Ben Jeder je u Monako stigao prošlog leta kao veliko pojačanje iz Sevilje za 40.000.000 evra. U mučnoj i turbulentnoj sezoni Kneževa francuski golgeter ipak je bio retka svetla tačka, a sezonu je završio sa 19 pogodaka i još devet asistencija. Sezonu u Ligi 1 završio je na vrhu liste strelaca sa 18 recki, baš koliko i Kilijan Mbape koji je ipak poneo titulu najboljeg golgetera takmičenja pošto je golove postizao češće od suparnika iz Kneževine. 

Kako se navodi, Ben Jeder takođe razmišlja o odlasku pošto je naredna godina ta u kojoj će biti održano Evropsko prvenstvo, a veruje da bi u Bajernu imao veće šanse da se nađe na konačnom spisku putnika... Njegov odlazak iz Monaka mogao bi da ubrza dolazak Nika Kovača umesto Roberta Morena, a poznato je da hrvatski stručnjak u planu ima da dovede Luku Jovića kao prvu napadačku opciju. Doduše, pominjalo se i da je na radaru Žoao Pedro iz Kaljarija, iza koga je odlična sezona u Seriji A.

Ali, da li Bajern ima želju da plati veliki novac za napadača od 29 godina? Ben Jeder drži visoku cenu na tržištu, a s obzirom da ima ugovor do juna 2024. i da je plaćen 40.000.000 evra pre samo godinu dana, Monako će od svih potencijalnih kupaca tražiti bar 50.000.000 evropskih novčanica. Bajern je već dao toliko novca za Saneov transfer iz Mančester Sitija, a svima je jasno da bi Ben Jeder mogao da bude samo zamena neprikosnovenom Robertu Levandovskom, nikako prva opcija.

Svakako, Bajern bi imao baš ozbiljan napad kada bi u rotaciji imao Levandovskog i Ben Jedera...



tagovi

Vizam Ben JederLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara