Nemanja Nikolić u Kragujevcu (©Starsport)
Nemanja Nikolić u Kragujevcu (©Starsport)

Šta sve možeš za 28 minuta na terenu? Ole Gunar Nikolić i Partizanovih 18 bodova

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.10.23. | 11:35

Napadač crno-belih se izvanredno snašao u ulozi džokera sa klupe

Englezi su imali taj izraz za Ole Gunara Solksjera u slavno doba Mančester junajteda. „Super-sub“ iliti super izmena. Ove sezone se u tu ulogu džokera sa klupe savršeno uklopio Nemanja Nikolić. Jer iako nije starter u Partizanu bez svake sumnje je jedan od najvažnijih igrača u crno-belom timu.

Ne moramo ovde ni da pričamo o subjektivnom utisku. Dovoljno je da pogledamo u brojke. Otkrivaju one koliko je zaista Nikolić suštinski bitan za Partizanovo prvo mesto na tabeli Mozzart Bet Superlige. Ako nešto i sakrivaju to je dodata vrednost koja se ne vidi u statistici, ali koju oko primeti: popularni Taki sve oko sebe čini boljim, sigurnijim, samouverenijim.

Izabrane vesti

Ove sezone nijednom nije bio starter kod Igora Duljaja, iako je mnogo puta izmamio njegove komplimente. I zaslužio ih. Ne računajući one nesrećna izdanja cele ekipe u Evropi, Nikolić je u Mozzart Bet Superligi odigrao 280 minuta raspoređena na 10 mečeva. U proseku skromnih 28 po meču.

Da je nešto mlađi možda bi se uzjogunio, uvredio, uznemirio i prosto – smetao. Sada, u zrelim igračkim godinama, Nikolić ćuti, radi i osvaja. U čak šest Partizanovih utakmica možemo da konstatujemo da je baš Nikolićev ulazak na teren promenio situaciju. I bitnije – rezultat. Idemo redom.

Protiv Radničkog je Partizan gubio sa 0:1, Nikolić ulazi u 60. minutu, crno-beli preokreću i slave sa 2:1. Nije tu on imao opipljiv doprinos, ali je, kao što smo već napisali, samim prisustvom na terenu podigao samopozdanje u ekipi. Učinio ih hrabrijim. A da ne zaboravimo i to da se lukavo sagnuo kod šuta Ksandera Severine iz slobodnog udarca u 86. minutu kada su crno-beli i stigli do pobede.

Protiv IMT-a, Partizan gubi sa 1:2, samo je 16 minuta do kraja, Nikolić priskače u pomoć i u petom minutu sudijske nadoknade pogađa za preokret i 3:2. Još tri boda na kontu crno-belih.

Idemo dalje, Radnik preti u Humskoj, vodi sa 2:0, Duljaj žuri i već na poluvremenu šalje Nikolića na teren. Odmah ovaj uzvraća asistencijom za prvi gol crno-belih, strelac je bio Gajas Zahid, na kraju 3:2 za Partizan posle gola u 98. minutu. Ne bi toga bilo da se nije već u 61. beogradski tim vratio u život, baš zahvaljujući Nikoliću.

Isti tandem, Nikolić – Zahid, pravi prevagu i na gostovanju u Pančevu. Bilo je 1:1 kad je Nikolić ušao u igru, u 82. minutu je spojio Zahida sa golom za pobedu od 2:1.

Peta utakmica odluke, okršaj sa Spartakom u Subotici, na poluvremenu nula na semaforu, Nikolić opet uskače, asistira prvo Svetozaru Markoviću, potom još jednom, treći put, Gajasu Zahidu i Partizan vodi sa 2:0. Na kraju je bilo 3:0.

I poslednji primer u Kragujevcu. Jeste tu Partizan već vodio sa 1:0, ali se Radnički 1923 nije predavao, štaviše, bio je potpuno ravnopravan rival. Dok Nikolić nije rekao dosta i sa dva gola Partizanov konto ulepšao sa tri nova boda.

Ukupno njegovih 18. Pa, ako to nije „super-sub“ onda ne znamo šta je?



tagovi

Nemanja NikolićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara