©Star Sport
©Star Sport

Stabilnost projektu u Milanu: Etore Mesina potpisao do 2026. godine

Vreme čitanja: 1min | pon. 04.12.23. | 13:43

Klub prekinuo polemiku o eventualnom odlasku legendarnog stratega

U Milanu očigledno ozbiljno veruju u trenutni projekat Olimpije, pa su mu dodatno ojačali stabilnost. Klub je objavio da je zvanično produžio ugovor sa iskusnim strategom Etoreom Mesinom do 30. juna 2026. godine.

Mesina je u klubu od 2019. godine, a ovu sezonu nije započeo u skladu sa očekivanjima, pa su čak bili počele i priče o tome da bi mogao napusti kormilo Armanija. Ipak, u klubu su odlučno prekinuli svaku polemiku, pa su pružili dodatnu podršku šefu struke.

Izabrane vesti

Milano u Evroligi ima skor od četiri pobede i sedam poraza nakon prvih 11 kola, što je značajno ispod planiranog, mada je još veće razočarenje u Serji A, gde je skor 5-5. Svakako, oba učinka su značajno ispod nivoa kvaliteta takve ekipe.

Mesina je jedan od najvećih trenera u istoriji italijanske košarke. Četiri puta je bio prvak Evrope, od čega po dva puta sa Virtusom i CSKA iz Moskve, a osvojio je i veliki šampionskih titula sa različitim klubovima i u više navrata osvajao individualne trofeje. Konkretno, dva puta je bio trener godine u Evropi i Evroligi (2006. i 2008. godine).



tagovi

Etore MesinaOlimpija Milano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara