Povratak otpisanih: Žiruov prvenac načeo, Alonsova strela dokrajčila Murinjiov Totenhem! Besmisleni VAR opet zakazao (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 22.02.20. | 15:25

Didije Dešan se negde zadovoljno smeška zbog gola njegovog miljenika. Aspilikueta mogao ozbiljno da strada, a Lo Selso nije bio kažnjen ni žutim kartonom...

Sve bi navijači Čelsija oprostili Frenku Lampardu i njegovim igračima - da ne urade ništa do kraja sezone, da ne izbore plasman u Ligu šampiona... Ali da ne dobiju Totenhem na Stamford Bridžu - to teško! Još u situaciji kada na klupi ljutog protivnika sedi Žoze Murinjo - duplo zadovoljstvo! Zato se u Zapadnom Londonu jedan od najvećih gradskih derbija čekao s ogromnom željom da se baš protiv Totenhema stavi tačka na slabe igre i loš rezultatski niz. I bi Čelsi i bi pobeda - 2:1 (1:0)! 

Pokajnici iz VAR sobe: Pogrešili smo, Lo Selso zaslužio crveni karton (VIDEO)

Izabrane vesti

Povratak otpisanih! Teško da u ovom momentu postoji bolji opis utakmice, onoga što je Čelsi napravio, pogotovo kada se uzme ko je najodgovorniji za velika tri boda koja čuvaju Lampardovu ekipu status učesnika Lige šampiona! Čelsi je ostvario prvi ligaški trijumf posle četiri kola, a strelci su bili dvojica povratnika u startnu postavu - Olivije Žiru i Markos Alonso! Verovatno je da ne postoji srećnija osoba od Žirua pošto se probio u startnu postavu prvi put još od novembra i konačno zabeležio prvenac. I to kakav!

Možda samo Didije Dešan, koji se verovatno negde sada zadovoljno smeška zbog igre njegovog miljenika uoči ovogodišnjeg Evropskog prvenstva. Veliki put prošao je Olivije Žiru poslednjih nekoliko meseci. Od toga da je pred otvaranje sezone postao treća opcija iza Tamija Abrahama i Mišija Batšuajija, preko Lampardove odluke da ga oslobodi obaveza u januarskom prelaznom roku kako bi ovaj pronašao novi angažman, do povratka u sastav i prelepog gola iz voleja kojim je zaslužio da mu ceo Stamford Bridž skandira ime i prezime dok je izlazio s terena na zasluženi odmor... 

Nešto slično može da kaže i Markos Alonso. Španac je zaslužio prve minute posle mesec dana čekanja zbog Lampardove odluke da ponovo napravi korekcije u odbrani i to se brzo isplatilo! Čelsijev šef struke odustao je od taktike sa četvoricom pozadi i prebacio se na formaciju 3-4-3 gde su ofanzivni bekovi bili upravo Alonso i Džejms, dok se kapiten Cezar Aspilikueta prebacio u srce odbrane kraj Ridigera i Kristensena. Gol je stigao kao nagrada za odličnu rolu po levom boku i njegova strela na startu drugog poluvremena usmrtila je Pevce i dovela stadion u stanje euforije. 

S druge strane Žoze Murinjo se u novom povratku na svoj Bridž odlučio za apsolutno defanzivnu postavku 5-3-2, očigledno limitiran činjenicom da su povređeni Kejn, Son, Sisoko, Fojt... Parkirao je autobus, kako to on ume, ali Čelsi je uspeo da probije tu zgusnutu barijeru ispred gola Uga Lorisa i potpuno zasluženo osvoji tri boda. Lampardova ofanziva se isplatila, iako je Čelsi opet pokazao da je i dalje ranjiv pozadi.

Videlo se na licu Frenka Lamparda koliko mu je značila pobeda protiv bivšeg mentora. Ne toliko zbog činjenice da je nadigrao Murinja, već zbog toga što je i tokom igračke karijere imao poseban pik na Totenhem i najviše je uživao u tome da "raščerupa" Pevce. Posle Žiruovog gola slavio je euforično i kraj aut-linije mahao rukama u želji da dodatno animira navijače i podigne atmosferu pred nastavak derbija, svestan koliko bi još jedan gol značio Čelsiju. Na kraju se Lampard i Murinjo nisu ni pozdravili, što će samo dodatno zapaliti spekulacije da odnosi na njihovoj relaciji nisu dobri.

Isti je stigao preko Alonsa, ali Čelsi ove sezone ne bi bio to što jeste da nije “specijalista“ da napravi dramu ni iz čega! I pored sigurne igre, dva gola prednosti i gotovo česte pozicije da se osvoje tri boda, Totenhem je pred sudijsku nadoknadu preko Erika Lamele dobio priliku da se bori za nerešen ishod. Sreća je bila ogroman faktor u napadu koji je Argentinac završio tako što je pokušao da uputi centaršut, a onda zapravo postigne gol zahvaljujući Ridigeru čija je noga preusmerila loptu ka mreži i Kabaljero taj odbitak nije mogao da stigne pošto se spremao da brani sredinu gola...

Na Čelsijevu sreću rezultat se do kraja nije menjao, pa su tri boda ostala u Zapadnom Londonu. Delimičnu senku na derbi i sve ono što se dešavalo na terenu bacila je nova besmislena upotreba VAR tehnologije u situaciji kada je Aspilikueta mogao ozbiljno da strada. Sve se dešavalo nedugo posle Alonsovog gola za 2:0. Španac se našao u duelu sa Đovanijem Lo Selsom, kada je uklizao u nameri da izbije loptu, a Argentinac mu stao na potkolenicu i umalo mu stao na nogu! Više od pet minuta Majkl Oliver čekao je odluku VAR sobe o tome da Lo Selso bude kažnjen direktnim crvenim kartonom, a umesto toga Totenhemov vezista nije dobio ni žuti karton! Još jedna skandalozna odluka u režiji VAR sobe i arbitara koji očigledno ne znaju da iskoriste ono najbolje iz video tehnologije, već konstantno “promovišu“ samo ono najgore...

PREMIJER LIGA - 27. KOLO

Subota
Čelsi - Totenhem 2:1 (1:0)
/Žiru 15, Alonso 48 – Ridiger 90/

16.00: (2,30) Barnli (3,15) Bornmut (3,30)
16.00: (2,15) Kristal Palas (3,05) Njukasl (3,90)
16.00: (1,80) Sautempton (3,70) Aston Vila (4,40)
16.00: (2,05) Šefild Junajted (3,30) Brajton (3,90)
18.30: (4,70) Lester (3,70) Mančester Siti (1,75)

Nedelja
15.00: (1,60) Mančester Junajted (3,80) Votford (6,00)
15.00: (1,60) Vulverhempton (3,80) Norič (6,00)
17.30: (2,05) Arsenal (3,45) Everton (3,60)

Ponedeljak
21.00: (1,20) Liverpul (7,25) Vest Hem (12,0)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara