Dejan Stanković (©Starsport)
Dejan Stanković (©Starsport)

Stanković bez uvijanja: Ovaj dvomeč je za nas presudan

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.08.22. | 12:49

Ni reč o potencijalnom rivalu u plej-ofu za Ligu šampiona

Iza Crvene zvezde je silovit start u Mozzart Bet Superligi, deluje da su se letošnja pojačanja sjajno implementirala u sistem Dejana Stankovića, navijači su puni samopouzdanja i govore da je zrelo da se nebo iznad Marakane ponovo oboji zvezdicama Lige šampiona. Ali ko se o Omoniju i Šerif opeče, mora i u Pjunik da duva.

Sa takvim razmišljanjima stručni štab srpskog prvaka, predvođen Dejanom Stankovićem, dočekuje sutrašnji meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv najboljeg tima Jeremenije (20. 45).

Izabrane vesti

Pjunik možda nije favorit, ali videli smo brojna iznenađenja u ovoletošnjim kvalifikacijama. Mnogo smo se spremali za ovaj dvomeč, izanalizirali smo odlično rivala. Pjunik je ekipa koja menja igrače, sistem u toku utakmice, ali bićemo spremni na svako pitanje koje nam Jeremeni budu postavili. Očekujemo pun stadion, dobru igru i uradićemo sve da prođemo“, bile su prve reči trenera crveno-belih Dejana Stankovića.

Očigledno je temperamentni stručnjak upoznat sa svim vrlinama Pjunika.

Jermenski fudbal sam pratio dok sam radio u UEFA, tada sam dolazio u tu zemlju i pratio mlade igrače od 14 ili 15 godina. Ima Pjunik i sada taj talenat, ima i strance. Trener zna da skriva postavom osnovnu ideju, kao i mesta igračima. Ali mi ne želimo da pobegnemo od uloge favorita. Ući ćemo sa mnogo strpljenja i pameti u ovaj meč“.

Prolazom jermenskog šampiona Crvena zvezda može da osigura debelu novčanu nagradu od UEFA (oko 11.000.000 evra) i na taj način donese finansijski mir u Ljutice Bogdana.

Radili smo mnogo jako, pričali smo i pre priprema o ovom dvomeču. Tokom priprema možda i nije sve izgledalo sjajno, ali smo znali čemu težimo. Zadovoljan sam kako smo otvorili prvenstvo, fizičkom spremom, novim igračima. Oni su brzo skapirali koliko je ovaj klub veliki, sjajni su momci. Očekujem da budu još bolji, ali nemoj da se zavaravamo. Neće biti lako, mi volimo tako da kažemo i napišemo. Neće niko da izgubi pre nego što počne utakmica. Pjunik je izgubio kod kuće od Didelanža, ali i tada smo mi iz stručnog štaba smatrali da će Pjunik da ide dalje. Videlo se da su organizovaniji i gladni uspeha. U revanšu ništa nisu dozvolili rivalu“.

Navijači očekuju goleadu, trener Stanković je nešto oprezniji.

Završni cilj je prolaz, kako će da dođe taj prolaz, ne zanima me. Samo me zanima cilj. Ako se to desi, bavićemo se daljim rivalima. Ali ovaj meč je za nas presudan. Za klub, navijače, za celinu. Moramo da budemo strpljivi, jer kada neko igra u gostima može da se povuče i čeka kontru. Oni jesu dali tri gola u Luksemburgu posle grešaka rivala, ali su ceo meč sjajno radili. Očekujem baš jak otpor, ali težićemo da zaustavimo njihove prenosne lopte, da budemo mirni na drugoj lopti“.

Biće na slatkim mukama Dejan Stanković. Može da računa na sve raspoložive snage.

Eraković se oporavio od povrede, trenirao je juče, treniraće i danas. Ako ne bude iznenađenja – igraće“.

Sa druge strane Milan Pavkov je u kontinuitetu dobrih igara, stigao je Aleksandar Pešić… Ima rezona da se formacija prekombinuje u 4-4-2.

Prošle sezone smo igrali često sa dva špica, forsirali smo igru u rombu kada nam je bio potreban rezultat. Ali moramo da vodimo računa o balansu u ekipi. Dva špica bi značila i promene u veznom redu. Videćemo“.

Ostao je dosledan Dejan Stanković u ideji da igra bez klasičnog zadnjeg veznog, sa tandemom Kanga – Kangva. Veliki ulog meča mogao bi da u startnu postavu vrati Sekua Sanoga. Čisto kao dodatno osiguranje od kontri rivala?

Ne bih sad sve da otkrivam. Igrao je i Radnički iz Niša na kontre, i Radnik i Lučami. Od nas zavisi kako ćemo da stojimo iza lopte, ne od pojedinca. Moramo dobro da radimo na preventivnoj markaciji“.

Nije želeo Dejan Stanković da se bavi potencijalnim rivalima u narednom kolu.

Ne, neću da komentarišem žreb“.



tagovi

Dejan StankovićPjunikFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara