Stanković (©MN Press), grafika MOZZART Sport
Stanković (©MN Press), grafika MOZZART Sport

Stanković ima tim za derbi, Ivanićev izostanak razrešio svaku dilemu

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.10.20. | 11:21

Pored postavke u veznom redu deluje da nikakvih nepoznanica neće biti ni u poslednjoj liniji srpskog šampiona

Izostanak Mirka Ivanića sa 163. večitog derbija predstavljaće nenadoknadiv gubitak za Crvenu zvezdu u okršaju sa najvećim rivalom, ali je sa druge strane i razrešio svaku dilemu kod Dejana Stankovića kada je u pitanju sastavljanje tima za meč u Humskoj (nedelja, 17.00). A posebno kada je u pitanju petorka u veznom redu srpskog šampiona.

Ispred Sekua Sanoga, koji se vraća u startnu postavu nakon više od mesec dana pauze, naći će se Gelor Kanga i Veljko Nikolić. Da je tu Ivanić moralo bi da dođe do dodatnog pomeranja, što znači da bi van tima morao jedan strani igrač, pa bi se Gabonac verovatno našao na klupi za rezervne igrače. Na desni bok će izvesno Željko Gavrić kao drugi bonus igrač, a na levi neprikosnoveni Aleksandar Katai, koji se ranije vratio sa reprezentativnih obaveza kako bi se sa ekipom potpuno spremio na ono što je očekuje u Humskoj.

Izabrane vesti

Sam špic napada je zagarantovan za raspucanog Dijega Falčinelija. Italijan je postigao pet golova na poslednje četiri utakmice. Sve je krenulo sa dva pogotka protiv Voždvovca, a potom se po jednom tresla mreže Mladosti, Ararata i Napretka. Partizanovoj odbrani neće biti lako da zaustavi igrača na pozajmici iz Bolonje.

Konkurencija se ozbiljno zaoštrila i u odbrani, s obzirom da su se u proteklom periodu za mesto u startnoj postavi nametali Milan Gajić i Radovan Pankov, ali u ovom trenutku deluje da ni tu neće biti nikakvih nedoumica kod Dejana Stankovića. Na desnom boku će izvesno Marko Gobeljić, koji se još pre pauze vratio iz povrede i odigrao 90 minuta protiv Napretka, a na levi Milan Rodić, kome je posebno prijala reprezentativna pauza zbog gotovo horničnog problema sa primicačem.

Nemanja Milunović je pauzirao u mečevima sa Voždovcem, Mladosti iz Lučana i Araratom, ali je protiv Napretka ponovo bio u timu i najverovatnije će upravo on činiti štoperski tandem sa nezamenjivim Milošem Degenekom. Milan Borjan je takođe napunio baterije. Bio je na klupi protiv Napretka, a potom kao i cela ekipa dobio nekoliko dana slobodno, pa su sada svi potpuno spremni za meč koji bi mogao da usmeri dalji tok šampionske trke.

Rezultati iz prethodnih derbija, problem sa efikasnošću i negativan niz rezultata u Humskoj, sigurno će imati svoju ulogu i u 163. večitom derbiju kada je u pitanju Crvena zvezda. Stoga će pored same taktičke postavke stručni štab srpskog šampiona u pripremi utakmice morati mnogo toga da uradi i na psihološkoj pripremi ekipe. Osam bodova prednosti na tabeli bi mogli da predstavljaju rasterećujući faktor za ekipu iz Ljutice Bogdana, ali to najčešće u večitim derbijima ne donosi nikakvu prednost.

Dakle, u koliko ne bude nikakvih nepredviđenih okolnosti sastav Crvene zvezde u nedelju bi trebalo da izgleda ovako: Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić - Sanogo - Gavrić, Kanga, Nikolić, Katai - Falčineli.


tagovi

Dejan StankovićMirko Ivanić163. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara