Stanković izabrao: Zvezda zove Mančester Siti zbog Tedića

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.05.20. | 15:21

Crveno-beli rešeni da dovedu mladog napadača na pozajmicu

Došlo je vreme da Crvena zvezda i Mančester Siti ponovo sarađuju. Leta 2017. godine, uoči početka briljantne ere Vladana Milojevića, klub sa Marakane prodao je braću Ilić, Ivana i Luku, Građanima za 5,5 miliona evra, a uskoro bi jedan igrač sa platnog spiska aktuelnog šampiona Engleske mogao da zadrži crveno-beli dres. Makar privremeno.

Crveno-beli i trener srpskog prvaka Dejan Stanković nameravaju da iskoriste sve diplomatske resurse kako bi u Ljutice Bogdana doveli napadača mlade reprezentzacije Srbije, Slobodana Tedića, saznaje MOZZART Sport. Centarfor rođen 2000. godine afirmisao se u dresu Čukaričkog, postao jedna od senzacija Superlige, i zaslužio transfer u Mančester Siti. Tedić je 5. septembra 2019. godine potpisao petogodišnji ugovor sa Sitijem, koji ga je Čukaričkom platio tri miliona evra.

Izabrane vesti

Ostao je Tedić na jednogodišnjoj poziciji na Banovom brdu, i do prekida superligaške sezone postigao šest golova za tim Aleksandra Veselinovića. Imao je neke zapažene partije, poput one oktobraske iz sudara sa Partizanom, iako u trijumfu Brđana nije postigao gol (2:1). Odličnom igrom u polju Tedić je postao poznat široj javnosti. Uskoro se u njegove kvalitete uverio i Dejan Stanković.

Posle prvog prolećnog kola i trijumfa protiv Čukaričkog mladi trener crveno-belih je, između redova, pohvalio dosadašnji učinak Slobodana Tedića.

„Uzeli smo Čukaričkom ono što najbolje radi. To je tim koji ima najviši procenat dobijenih vazdušnih duela u ligi“, rekao je Stanković.

Najveće zasluge za vazdušnu dominaciju Brđana imao je upravo Tedić. Ta karakteristika pomogla mu je da ga Dejan Stanković vidi kao potencijalno rešenje za narednu sezonu. Posebno što se sve glasnije može ćuti da će trener Crvene zvezde modifikovati način igre tokom letnjih priprema.

Naravno, mač je u rukama Mančester Sitija. Sigurno je da Pep Gvardiola ne vidi mladog srpskog napadača kao ozbiljnu opciju za narednu sezonu. Ali engleski klub ima već utabanu rutu kada je reč o igračima koji su dovedeni kao potencijalno dobra rešenja za budućnost. Mlade talente Siti uglavnom pozajmljuje holandskoj NAC Bredi i belgijskom Ostendeu. Takav put namenjen je i rođenom Podgoričaninu, što će otrežati posao rukovodstvu Crvene zvezde. Na odgovorima sa Marakane je da ljude iz Sitija ubede da bi se Tedić u Srbiji dobro razvijao, posebno ako Crvena zvezda izbori učešće u nekom od evropskih takmičenja.

Potencijalni dolazak Tedića, kao i interesovanje Crvene zvezde za Silvu iz Familikaa, najavljuje korenite promene u špicu srpskog šampiona. Crveno-beli računaju da će ovog leta zaraditi novac od prodaje Boaćija i Milana Pavkova, mada vesnici mnogih evropskih pobeda nemaju tržišnu vrednost kao pre godinu dana. Problem je što Boaćiju ističe ugovor za sedam meseci. I Crvena zvezda neće imati prostora za cenkanje i dugačke pregovore.ž

Četvrtfinale Kup Srbije

(2,55) Čukarički (3,10) Radnički Niš (2,75)

(7,50) Radnik (4,80) Partizan (1,35)

(1,40) Vojvodina (4,30) Mladost Lučani (7,50)

(11,00) Inđija (6,25) Crvena zvezda (1,20)


tagovi

Slobodan TedićDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara