Stanković: Lepo je što se poboljšava infrastruktura, to je spas za srpski fudbal

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.11.23. | 19:57

Strateg Ferencvaroša se osvruo na sutrašnji duel sa Čukaričkim, ali i na druge aktuelne fudbalske teme

Ferencvaroš, pod komandom srpskog stratega Dejana Stankovića konkurent je za mesto u narednoj fazi Lige konferencije, a veliki korak ka proleću u Evropi mogao bi da napravi protiv Čukaričkog sutra u Leskovcu. Po povratku u rodnu zemlju šef stručnog štaba šampiona Mađarske istakao je značaj susreta u okviru 5. kola.

Izabrane vesti

"Ovo je možda i najvažnija utakmica. Ni prethodne nisu bile lake. Znamo naš cilj i šta nam je činiti. U poslednje vreme igramo dobro, ali malo bodova uberemo. Nadam se da ćemo biti pravi. Poznajem dobro ekipu Čukaričkog, kao i predsednika Obradovića i direktora Matijaševića. Rade fenomenalan posao. Retko ko bi imao hrabrosti za tako nešto. Napravili su tim, dobar spoj mladost i iskustva. Znam da će probati da daju sve od sebe da nas pobede. Očekujem dobru utakmicu, spremili smo se", rekao je Dejan Stanković, trener Ferencvaroša i dodao:

"Želimo pobedu. Ova grupa je nivo Lige Evrope, a ne Lige konferencije. Čukarički je bio veoma dobar ovde protiv Fjorentine. Moramo da budemo fokusirani, koncentrisani, da poštujemo plan meča. Ferencvaroš je veliki klub i moramo da imamo takav plan.

Šta može ili ko da odluči meč sa Brđanima?

"U Evropi svaki detalj može da odluči meč i da tvoj tim zbog sitnice ispadne. Važno je da postignemo gol i da sačuvamo svoj. Imamo brzinu, tehniku, talenat, možda u poslednje tri utakmice nismo uspeli da realizujemo sve šanse, ali igramo dobro. Moramo da imamo ubilački instinkt u šesnaestercu".

Da li vas plaši to što Čukarički u ovoj utakmici nema šta da izgubi?

"Kad se igra Evropa, ona odnosi mnogo energije i snage. Verujem da će Čukarički iamti uspešnu sezonu, gledajući njihove utakmice, neće biti problema. Pričali smo o tome kada nemaš šta da izgubiš, onda više i rizikuješ na terenu. Mislim da će Čukarički težiti tome, da se pokaže u lepom svetlu. U svakom slučaju, biće teško. To su utakmice kada namaš te okove na nogama".

Debitovali ste praktično protiv Čukaričkog na klupi Ferencvaroša, koliko se tim iz Beograda promenio u odnosu na prvu utakmicu?

"Vatreno krštenje sam imao protiv Čukaričkog i kao trener Crvene zvezde, ali i Ferencvaroša. U svakom slučaju ovo jeste drugačij tim. Video sam da su menjali i formaciju, posle teškog rezultata protiv Fjorentine. To je i logično. Poikušavaš da promeniš formaciji. Videćemo kako će izgledati. Neki igrači su sad na novim mestima", rekao je Stanković i prokomentarisao stadion Dubočice nakojem će Čukarički sutra biti domaćin:

"Lepo je igrati na novom stadion. Srbiji definitivno nedostaje infrastruktura. Kada se pravi novi stadion, onda očekujete i pune tribine, publiku. Ovo je lepo realizovana ideja ideja da se Evropa izmesti iz Beograda i igra ovde. Lep stadion. Polako se poboljšava i infrastruktura u Srbiji? - To je spas za srpski fudbal. Prvo sam u Mađarskoj primetio infrastrukturu. Vidim da niču stadionu i u Srbiji, mogu samo da budem srećan zbog toga. To je motivacija za mlade. Budućnost srpskog fudbala".


tagovi

Dejan StankovićFerencvarošLiga konferencijeČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara