Stanković: Ne može stalno da se pobeđuje sa 5:0

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 17:54

Trener crveno-belih veruje da će njegov tim brzo prelomiti meč sa Mačvom

Crvena zvezda je rezultatski savršeno odradila derbi ciklus, pošto je trijumfima nad TSC-om i Čukaričkim nastavila pobednički niz. Šampion će sutra (19.15, časova) protiv Mačve imati veliku priliku da pobegne večitom rivalu ponovo na devet bodova, i napravi još jedan korak ka odbrani titule.

Izabrane vesti

Mada imaće velike kadrovske probleme trener crveno-belih, s obzirom da su pozitivni na virus korona Falčineli, Falko i Seku Sanogo.

„Ozbiljno spremamo utakmicu protiv Mačve, znamo šta nam je cilj i kako želimo da igramo. To je zaostali meč kom ćemo prići maksimalno kao i svakom do sada. Od prvog minuta ćemo nastojati da „slomimo“ protivnika i što pre to učinimo biće nam lakše. Nema razloga da odmaram igrače, oni su spremni i predah će doći posle 20. marta kada završavamo ciklus od 11 utakmica u 40 dana. To je zaista paklen ritam. Momci dobro rade, treniraju, koncentrišu se, daju maksimum i sutra će izaći najbolji sastav u datom trenutku“, rekao je Stanković.

Osvrnuo se bivši reprezentativac i na duel protiv Čukaričkog.

 „Od prvog momenta smo kontrolisali utakmicu i to je praktično drugi najveći posed koji smo imali do sada - 72 posto, i to protiv trećeplasiranog tima na tabeli. Neki misle da utakmice trebaju da se dobiju sa 5:0 ili 6:0 da bi to bilo dobro, ali i minimalni rezultat nosi tri boda, takođe. Utakmica protiv Čukaričkog je bila veoma dobra, ali falio nam je bolji završni pas“.

Detaljnije je Stanković pričao i o formi igrača.

„Zadovoljan sam, može bolje, ali kada se igra puno, nekada učinak koji svi očekujemo nije na tom nivou. Bitno mi je da ekipa zna kako funkcionišemo i ako neko te srede ili subote - „nije u danu“, tu je grupa koja može da ga podigne i stane iza njega. Oni će to vratiti prvom prilikom. Nemamo mi problem tog tipa, ne može svako da bude maksimalno u formi, ali zadovoljan sam kako to izgleda, s obzirom na broj utakmica i rezultate“.

Zadovoljan je Stanković i kako trenira mladi Ričard Odada koji je nedavno debitovao za prvi tim.

„Vidim ga kao veznog fudbalera, a ne kao štopera. On je dobar profil za Zvezdu, ali mora da radi na sebi i iskoristi to što trenira sa prvotimcima, jer je ovo nivo više u odnosu na ono gde je bio prošle godine. Mora da se adaptira na naš rad, napor i brzinu, ali je igrač za nas. Ako bude prilike, dobiće minute“.

 


tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara