Stanković nema spisak u džepu, 9. januara kreće bespoštedna borba za Zvezdin dres

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.12.19. | 08:25

Plan odlazaka i eventualnih pojačanja napraviće tek tokom prve faze pripreprema, kada će na okupu zadržati igrače koji će se uigravati za start proleća i derbi sa Čukaričkim na Banovom brdu (15. februar)

Zvezdina jesen je arhivirana, utisci o rezultatima u prvenstvu i na evrosceni bili su podeljeni, a oproštaj od Vladana Milojevića izuzetno emotivan na stadionu Rajko Mitić. Ništa manje emocija nije bilo prisutno ni na predstavljanju Dejana Stankovića, koji će imati teži posao nego mnogi njegovi prethodnici, s obzirom da je nasledio ekipu i rezultate od najuspešnijeg trenera u postbarijevskoj eri na našem najvećem stadionu. Ali, vremena za dublje analize i predaleke planove u ovom trenutku nema, čega je svestan i legendarni as crveno-belih, koji će odluke donositi postepeno, kako vreme bude odmicalo, bez namere da odmah preseče preko kolena.

Dejan Stanković u ovom trenutku nema nikakav spisak u svom džepu. Plan odlazaka i eventualnih pojačanja napraviće tek tokom prve faze pripreprema, kada će na okupu zadržati igrače koji će se uigravati za start proleća i derbi sa Čukaričkim na Banovom brdu (15. februar). Crveno-beli sa pripremama počinju 9. januara, posle odrađenih testova, a potom sledi odlazak u kiparski Pafos gde će ekipa raditi na sticanju fizičke kondicije. Povratak u Beograd zakazan za 21. januar, uz kratko zadržavanje u srpskoj prestonici. Iako je u pitanju bazični deo priprema, nije isključeno da ekipa Dejana Stankovića na kraju prvog dela odigra jedan pripremni meč i tako najavi sve ono što je očekuje u turskom Beleku od 24. januara do 7. februara.

Izabrane vesti

Broj od čak 30 igrača u igračkom kadru pravio je ozbiljne probleme i Vladanu Milojeviću tokom čitave jeseni, tako da je izvesno da će on biti značajno smanjen na proleće, što je uostalom bio i raniji plan sportskog sektora na stadionu Rajko Mitić, s obzirom da Crvenu zvezdu do kraja sezone očekuje samo bitka na dva domaća fronta. Ta brojka biće povećana dolaskom najboljeg igrača Grafičara Željka Gavrića, a očekuje se i da još nekoliko igrača iz Zvezdinog razvojnog tima otputuje na Kipar. Tu se pre svega misli na Juga Stanojeva i Strahinju Erakovića, a nije isključeno da se još neko ime iz tabora srpskog prvoligaša pojavi na spisku putnika.

Vladan Milojević je proteklih nekoliko meseci u Superligi mučio muku sa brojem stranaca, pa je jasno gde bi prevashodno trebalo da dođe do skraćivanja selekcije. Takođe, novu sredinu bi mogli da pronađu i domaći igrači koji do sada nisu bili u prvom planu, a Stanković takođe odluči da ne mogu da pomognu ekipi na proleće. Ipak, kao što smo rekli, šef Zvezdine struke u ovom trenutku nema nikakav spisak, ni precrtanih, niti zaokruženih igrača, što bi trebalo da predstavlja dovoljnu motivaciju za sve prvotimce kluba iz Ljutice Bogradana za žestok rad na Pafosu.

Tokom boravka u Antaliji ekipa bi trebalo da dobije potpuno nove obrise u igri. Stanković i njegovi saradnici će na videlo staviti svoju filozofiju igre, pa nema sumnje da će nestrpljiva zvezdaška javnost sa punom pažnjom dočekati prvi pripremni meč na terenu hotela Regnum.

SPISAK IGRAČA KOJI BI TREBALO DA BUDU NA RASPOLAGANJU STANKOVIĆU:

GOLMANI: Milan Borjan, Zoran Popović, Nikola Vasiljević, Aleksandar Stanković*

DEFANZIVCI: Miloš Degenek, Nemanja Milunović, Radovan Pankovov, Srđan Babić, Milan Rodić, Žander, Milan Gajić, Marko Gobeljić, Strahinja Eraković*

VEZNI RED: Dušan Jovančić, Branko Jovičić, Hose Alberto Kanjas, Njegoš Petrović, Miloš Vulić, Marko Marin, Mirko Ivanić, Veljko Nikolić, Radživ van la Para, Aleksa Vukanović, Veljko Simić, Mateo Garsija, El Fardu Ben, Milan Jevtović, Željko Gavrić, Jug Stanojev*

NAPAD: Milan Pavkov, Ričmond Boaći, Tomane, Nikola Krstović.

NAPOMENA: Zvezdicom su označeni igrači za koje se očekuje da budu ekipi u prvoj fazi priprema.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara