Stanković: Nikada nisam ni pomislio da dovedem Balotelija, Kuzmanovića, Kvarežmu...

Vreme čitanja: 4min | čet. 26.12.19. | 10:48

Kolarov i Ivanović nerealne opcije, ali vrata su im otvorena, poručuje trener Zvezde

Licitacija oko toga koja će pojačanja iz inostranstva da dovede Dejan Stanković u Crvenu zvezdu je počela. Nekako je normalno da pogled odmah povuče ka Italiji, jer je tamo novi trener crveno-belih proveo skoro ceo fudbalski vek, pa se očekuje da iskoristi svoje jake veze sa „Čizmom“ i dovede pojačanja za srpskog šampiona.

Tako su se u javnosti pojavila imena Marija Balotelija, Rikarda Kvarežme, pa Zdravka Kuzmanovića, kao moguća pojačanja za Zvezdu, ali od toga neće biti ništa. Dejan Stanković je na gostovanju na Pinku demantovao da su ti igrači želje Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku.

Izabrane vesti

Jedno pojačanje iz Italije će, ipak, već danas stići na Marakanu.
Super je što se piše o prelaznom roku, ja to poštujem, ali od toga što se napisalo nema ništa. Baloteli ostaje u Breši. Njega, Kvarežmu, Kuzmanovića nisam ni pomišljao da ih dovedem. Što se tiče stručnog dela, sa Panonćinijem sam sarađivao 2012. u Interu, pa posle toga u Udinama, on je potom obišao svet, radio za Fudbalski savez Italije. Nije se mnogo razmišljao kada sam ga pozvao. Dolazi danas oko 12 da završimo pregovore i srećan sam što će biti deo mog tima“, rekao je Stanković.

Kao potencijalna pojačanja Zvezde pominjali su se i Bane Ivanović i Aleksandar Kolarov, velika imena srpskog fudbala u ovom veku.
Kada se radi o takve dve legende, ja sam realan. Bane i Kolarov imaju svoje klubove, jake ugovore, Ivanović je kapiten Zenita, Aleksandar zamenik u Romi... Realnost u ovom trenutku ne dozvoljava da razmišljamo o njima, ali nikad se ne zna. Ako nekad požele da završe karijere u Zvezdi, vrata kluba su im, dok sam tu, otvorena“.

Novi trener Zvezde je priznao da u ovom trenutku ne zna, što se tiče prelaznog roka, kako će izgledati ekipa na proleće.
Klub će da rešava sve oko transfera. To je najgori deo za trenera, jer ne znaš ko će ostati, a ko otići do poslednjeg dana. Ne mogu da budem siguran ni što se tiče dolazaka, ni odlazaka. Imamo mnogo igrača, oko 30 će ići sa nama na Kipar na prvi deo priprema, jer želim sve da ih vidim, da upoznam. A, za drugi deo u Turskoj ćemo skratiti spisak“.

Stanković je istakao da je oduševljen načinom na koji ga je bivši trener Zvezde Milojević dočekao, kao i zalogom koji mu je ostavio u klubu.
Samo u familiji zvanoj Crvena zvezda može da se desi da trener koji odlazi sa osmehom na licu dočeka naslednika. Ta dva sata koja sam proveo sa Milojevićem su mi iskustvo za ceo život. Mogao je da ostane do kraja sezone, ali je dao šansu novom treneru da ima 11 bodova prednosti na tabeli, četiri meseca da uigra ekipu. Vlada je ostavio lestvicu mnogo visoko, sa tri sezone u Evropi, sa titulama i tu Zvezda i mora da bude. Moja je srećna okolnost što sam se tokom cele karijere borio za titule, tako da sam naviknut na pritisak tog tipa. Daću sve od sebe da ponovim ono što je Milojević uradio, ako ne i više od toga. Sigurno ću izvući maksimum iz sebe, saradnika i igrača“.

Nada se novi trener Zvezda da će i u trenerskoj karijeri, kako kaže, imati sreće da mu se sklope kockice kao dok je bio igrač.
Sve mi se lepo namestilo, promenio sam samo dva kluba u inostranstvu. Bio sam u Laciju šest godina, u Interu deset. Može da se igra dobro, ali je uvek najteže potvrditi se, ostati na svom mestu i kada se menjaju treneri. To ću i da kažem svojim igračima, da moraju da veruju u sebe, da budu pravi, da sebi zacrtaju visoke ciljeve da bi uspeli u karijeri“.

Od dana kada je prihvatio da bude novi trener Zvezde, Dejanu samo stižu poruke podrške iz inostranstva.
Pored Mihe i Murinja, dobio sam čestitke i od Samjuela, Materacija, Kivua... Dobili smo još navijača Crvene zvezde. Murinjo mi je rekao da je Zvezda veliki klub, da je veliki pritisak, ali da znam šta mi je raditi“.

Veliki prijatelji biće ujedno i veliki rivali na proleće na terenu: s jedne strane Dejan Stanković na klupi Zvezde, a sa druge Savo Milošević u Partizanu.
Drago mi je zbog Save, pratio sam njegove rezultate, video sam šta je uradio. Imali su peh protiv AZ Alkmara, gde su imali sve u svojim rukama, ali to je fudbal, okrene se u nekoliko sekundi. Sava radi odličan posao, znamo se od 1994. godine, dosta toga smo podelili i na terenu i van njega“.

Nekadašnji rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Srbije se nada da će se Orlovi plasirati na Evropsko prvenstvo.
Imamo lepu priliku da se u martu plasiramo na Evropsko prvenstvo, imamo hemiju u timu, igrače, trenera. Ja sam prvi navijač reprezentacije i ubeđen sam da će se momci pokazati sada kada je najteže“.

Na kraju, prognozirao je Stanković i ko će osvojiti Ligu šampiona.
Barselona osvaja! Mesi je ponovo počeo da igra kako zna. Uvek sam govorio u toj dilemi Mesi ili Kristijano, da kada bih mogao da biram s kim bih igrao u timu, uvek bi to bio Lionel“, zaključio je Dejan Stanković.

Foto: Starsport

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara