Kanga, Boaći i Gajić (©Star sport)
Kanga, Boaći i Gajić (©Star sport)

Stanković odmara najbolje u Surdulici: Generalna proba za Gelora Kangu i Boaći posle mesec i po dana

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.11.20. | 09:38

Ne igraju Katai, Ivanić, Falčineli, Nikolić, a suspendovan Sanogo

Mučio se Ričmond Boaći otkako se vratio iz Kine, kao da nije špic gladan golova kakav je bio tokom prvog mandata na Marakani, na pad samopouzdanja uticala je i serija povreda, ali momak iz Gane još ima šta da pokaže. Nadaju se u Crvenoj zvezdi da će asortiman biti dovoljan za pobedu na jugu Srbije, pošto je upravo Boaći najavljen kao vođa navale prvaka države u okršaju sa Radnikom (15.00, TV Arena sport 3).

Stručni štab na čelu sa Dejanom Stankovićem još nije precizirao hoće li Boaćija koristiti 45 ili 90 minuta, što je verovatno skopčano sa saznanjem da je poslednji put na terenu bio 11. septembra na Banovom brdu. I izdržao svega šest minuta, pre nego što se povredio. U međuvremenu se lečio u Italiji, hvatao zalet i u situaciji kad je Dijegu Falčineliju potreban predah između dva evropska izazova, a Milan Pavkov je povređen, izronila je opcija da Boaći bude pretnja Surduličanima.

Izabrane vesti

Povratak Ričmonda Boaćija na teren posle mesec i po dana pauze neće biti jedina novost u timu Zvezde protiv Radnika. Ulogu će dobiti Gelor Kanga, koji se minulih sedmica oporavljao od virusa korona, propustio je 163. večiti derbi, duel sa Javorom i uvodna dva kola Lige Evrope. S obzirom da je poslednji meč odigrao pre tri nedelje razumljivo je što će mu Stanković poveriti mesto u veznom redu, kako bi momak iz Gabona mogao da se spremi za jedan od najvažnjih okršaja ove jeseni, narednog četvrtka protiv Genta.

A kako je, usled velike bodovne razlike u Superligi, takmičenje u Ligi Evrope trenutno prioritet kluba, stručni štab ima komociju da odmori neke od najboljih igrača. Očekuje se da meč sa Radnikom propuste Dijego Falčineli, Aleksandar Katai, Mirko Ivanić, Veljko Nikolić, dok je Seku Sanogo pod suspenzijom zbog dešavanja na 163. derbiju. To će stvoriti šire polje delovanja igračima kao što su Njegoš Petrović, Srđan Spiridonović, Željko Gavrić, a zanimljivija je solucija koju Stanković planira u odbrani. S obzirom na hronične probleme Milana Rodića i potrebu da potencijalni reprezentativac odmori, levog beka bi mogao da igra Marko Gobeljić, što bi otvorilo prostor Milanu Gajiću da bude nagrađen za dobro izdanje protiv Slovan Libereca.

Zvezda je u dosadašnjih 11 odmeravanja snaga dobila sve duele sa Radnikom.

Crvena zvezda je takav klub da je utakmica sa Liberecom istorija. Velika je obaveza prvenstvo, desio nam se kiks protiv Javora i ne smemo da ga ponovimo. Hoćemo da budemo spremni da odgovorimo obavezi“, opomenuo je izabranike Dejan Stanković.

Njegov kolega, nekadašnji Zvezdin prvotimac, Slavoljub Đorđević gledaće kako da produži seriju Surduličana od pet mečeva bez poraza (četiri slavlja i remi).

Igramo protiv najbolje ekipe u Srbiji. Crveno-beli imaju veliki fond igrača, svi su provereni i imaju veliku želju da pokažu da vrede. Biće jako teško protiv takvog protivnika. Spremali smo se za ovu utakmicu, očekujem dobru igru, uz malo sreće možemo da iznenadimo lidera. Bio bih zadovoljan nerešenim rezultatom“, predočio je Đorđević.

SUPERLIGA SRBIJE, 13. KOLO

RADNIK – CRVENA ZVEZDA, 15.00 (TV Arena sport 3)

Surdulica

Stadion Radnika

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Bojan Nikolić

RADNIK: Kostić – Đorđević, Stojanović, Kričak, Stevanović – Jović, Subotić – Bogdanovski, Lukić, Spasić – Makarić. Trener: Slavoljub Đorđević.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Pankov, Eraković, Gobeljić – Petrović, Kanga – Spiridonović, Ben, Gavrić – Boaći. Trener: Dejan Stanković.


SUPERLIGA - 13. KOLO

Petak

Vojvodina - OFK Bačka 3:1 (2:0)

/Zukić 27, Bojić 40, Vukadinović 61 - Krčmarević 82/

Subota

Inđija – Metalac 0:1 (0:0)

/Milisavljević 90+4/

Čukarički – Novi Pazar 4:0 (1:0)

/Šapić 27, Kajević 48, 54, Birmančević 77/

Voždovac – TSC 2:0 (1:0)

/Nišić 41 penal, Stoisavljević 85/

Rad – Zlatibor Čajetina 0:2 (0:1)

/Petronijević 13, Dakovac 77/

Partizan – Mačva 2:0 (1:0)

/Natho 46 pen, L. Marković 71/

Nedelja

15.00: (1,68) Mladost (3,70) Proleter NS (5,30)

15.00: (3,00) Napredak (3,20) Spartak (2,45)

15.00: (2,75) Javor (3,25) Radnički (2,60)

15.00: (11,0) Radnik (5,50) Crvena zvezda (1,28)

*** kvote su podložne promenama






tagovi

Radnik SurdulicaFK Crvena zvezdaGelor KangaRičmond Boaći

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara