Foto: Starsport
Foto: Starsport

Stanković: Otklonili smo zarez koji je postojao, titula još nije osvojena

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.04.21. | 20:25

Strateg crveno-belih pohvalio je izabranike posle pobede u večitom derbiju (1:0)

Dejan Stanković nije skrivao zadovoljstvo nakon pobede Crvene zvezde u večitom derbiju zahvaljujući kojoj je njegov tim uvećao prednost na 12 bodova u odnosu na večitog rivala.

Izabrane vesti

"Godinu dana jakog rada, odricanja, žrtvovanja i poštenog odnosa. Ovi momci su ovo zaslužili. Rekao sam juče da mi je srce puno kad ih vidim ovako, kao grupu. Bilo loše ili dobro, nema veze. Prvo poluvreme je bilo loše, u redu, znamo zašto je bilo loše, drugo poluvreme je bilo dobro, znamo i zašto je to tako. Ne bežimo od odgovornosti. Ipak, sad je sve to nebitno. Bitni su ovi momci, oni su duša Crvene zvezde, zlato kluba i zahvaljujem im se na godinu dana poštenog, lojalnog odnosa prema meni, dresu i navijačima. Zahvaljujem se i klubu na podršci, Zvezdanu Terziću, Mitru Mrkeli, Džaji i Tozi. Stali su iza mene i kada nije bilo dobro, savetovali me. Porastao sam kao trener. Drago mi je što sam dobio ovaj derbi jer je uvek postojao neki zarez, ali to je samo jedna karika u procesu, u lancu koji čeka ove momke. Ja sa njima mogu da idem gde god hoćete", rekao je šef stručnog štaba crveno-belih.

Šampion Srbije je golom Mirka Ivanića prekinuo niz od pet utakmica bez pobede u večitom derbiju i 18. uzastopnim slavljem u šampionatu nastavio pohod ka odbrani trona.

"Nije stavljena tačka na šampionsku borbu. Posle ove utakmice moramo da overimo brejk. Idemo u Ivanjicu da protiv Javora to učinimo. Dok ne bude matematički osvojena kruna, ništa nije gotovo. I plus devet je bila ogromna prednost, a kamoli plus 12. Realista sam, 12 bodova jeste mnogo, ali ne želim da spustimo gard i da to ispadne smešno i da se, ne daj Bože, brukamo negde. Mi smo Zvezda i to ne smemo da zaboravimo. Žao mi je što Marakana nije bila puna, zaboli smo pogrešno vreme, ali se nadam da će ovo sve proći i da će, ako da Bog da osvojimo titulu, da nas dočeka pun stadion u kvalifikacijama za Ligu šampiona".

Znatno bolja igra u drugom poluvremenu donela je crveno-belima prevagu i tri boda, a Stanković je imao specifičan odgovor na pitanje o buđenju njegovih izabranika.

"Čitao sam prethodnih dana analize stručnjaka koji se razumeju u fudbal bolje nego ja, koji znaju šta i kako se dešava i oni mogu bolje da iskomentarišu sve. Mnogo njih se javlja, ali moj uspeh i osmeh su odgovor", rekao je Stanković.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara