Stanković poručio upravi: Dovedite mi zadnjeg veznog! Sanoga koči pravni rat sa Saudijcima i velika plata

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.01.20. | 10:04

Interesantan i Donsah iz Serkl Briža

Nekoliko puta su čelnici Crvene zvezde ponavljali da u ovom prelaznom roku neće biti velikih pojačanja, ali ljudi iz srpskog šampiona rade na tome da Dejanu Stankoviću obezbede novog igrača koji uspešno može da pokriva poziciju zadnjeg veznog. Mladi stručnjak je posle sedam dana rada na Kipru čak otvoreno poručio pretpostavljenima da mu je potreban fizički moćan igrač, koji igra ispred odbrane. Uostalom i pre dolaska Dejana Stankovića u Zvezdi su spoznali da im je takav profil bio neophodan, posebno u mečevima Lige šasmpiona, kako bi ostavili bolji utisak.

Španac Hoze Kanjas nije ispunio očekivanja, neizvesna je sudbina Dušana Jovančića za koga postoji određeno interesovanje iz Španije, Branko Jovičić se vraća u takmičarski tim posle teške povrede ligamenata. Tu su još i Njegoš Petrović, kao i nešto ofanzivniji Miloš Vulić. Jasno je da je crveno-belima potreban još jedan igrač u manevru, tim pre što će Dejan Stanković formacijski igrati slično Vladanu Milojeviću. Dakle, u sistemu 4-2-3-1, ili 4-1-4-1. Tako bar kažu preliminarne informacije sa Kipra.

Izabrane vesti

Crvenoj zvezdi je potrebna snaga i trkačka moć u srednjem redu. Otuda je odavno skautiran nekadašnji član Jang Bojsa Seku Sanogo. Momak iz Obale Slonovače najblistavije trenutke u karijeri doživeo je u Jang Bojsu. U Bernu je igrao pet godina, posebno je bio impresivan u pojedinim mečevima Lige šampiona. Tokom 2018 i početkom  2019. godine za iskusnog zadnjeg veznog interesovanje je pokazala i italijanska Roma, ali se Sanogo odlučio da karijeru nastavi u Al Itihadu u transferu vrednom 7.000.000 evra. U Saudijskoj Arabiji je imao obezbeđenu godišnju zaradu od 2,5 miliona evra neto, ali je napravio korak nazad u karijeri.

Međutim, promenom trenera Sanogo je ostao bez mesta u timu. Iako zvanično nema klub od 1. septembra, Sanogo trenutno bije pravnu borbu sa ljudima iz Al Itihada. Dakle, nema čiste papire zbog čega nije mogao da potpiše ugovor sa Tunom, ekipom koja je želela da ga dovede. Zvezdino potencijalno pojačanje je poslednjih šest meseci treniralo u Švajcarskoj, sa Šafhauzenom i osluškivalo ponude sa raznih strana. Nezvanično se može čuti da je imao samo preliminarni kontakt sa ljudima iz Crvene zvezde, i da im je tada poručio da bi u Beogradu bio zadovoljan primanjima između 800.000 i 1.000.000 evra.

Posle su pregovori obustavljeni. Jasno je da su Crvenoj zvezdi donekle vezane ruke, jer Sanogo nije rasčistio situaciju u Saudijskoj Arabiji. Zato su skautirani i drugi igrači.

Navodno, crveno-belima je interesantan i fudbaler Bolonje na pozajmici u Serkl Brižu Godfred Donsah. On je šest godina mlađi od Sanoga, pa bi Crvena zvezda mogla da računa i na zaradu u nekim budućim transferima.

Reč je o momku koji je kao tinejdžer došao u Italiju. Učio je fudbal u Palermu, Veroni i Kaljariju... Pažnju na sebe skrenuo je na Mundijalitu na Novom Zelandu kada je Srbija osvojila zlatnu medalju. Tada je nosio dres Gane i skrenuo pažnju mnogo poznatijih klubova. Pričalo se o odlasku u Juventus.

Za Bolonju je odigrao 67 prvenstvenih mečeva i postigao četiri gola. Poslednjih šest meseci proveo je u Serkl Brižu.

Uvek je interesantan Nenad Krstičić. Posebno što on ne bi imao ništa protiv da se vrati u Crvenu zvezdu, ali je dolaskom Karere značajno popravio status.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara