Dejan Stanković
Dejan Stanković

Stanković pred put u Bugarsku: Rasterećenost? To je samo izgovor, to u Zvezdi ne postoji

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.09.21. | 14:38

„Mogu da plačem zbog odsustva četvorice lidera, ali neću. Idemo po rezultat“, poručio trener crveno-belih

Bilo je velikih problema pred prošlogodišnja gostovanja u Gentu i Hofenhajmu, pa i pred drugu utakmicu sa Milanom. Ali teško da je u bližoj prošlosti Crvena zvezda bila ovako osakaćena kao pred meč drugog kola Liga Evrope protiv bugarskog prvaka Ludogoreca (četvrtak, 21 čas). Moraće Dejan Stanković da skroji pobedničku taktiku, ili onu koja garantuje remi, bez kvareteta lidera tima.

Razum kaže da crveno-beli teško mogu da opipljivih stvari bez pomoći Dragovića, Degeneka, Milana Borjana i Aleksandra Kataija. Ali vrsta rasterećenosti mogla bi da otvori nove dimenzije u igri, i možda Stankoviću donese novog velikog aduta iz redova rasploživog kadra.

Izabrane vesti

Rasterećenost? To ovde ne postoji, rasterećenost se upotrebljava kao izgovor. A ja to neću. Mogu da se ovde isplačem predd Vama i kažem kako nam nedostaju četvorica lidera. Degenek, Dragović, Borjan i Katai su ozbiljni lideri. Svi znamo koliko nam znače. Međutim, siguran sam da će momci koje imam na raspolaganju odmeniti naše lidere. Željni su igre. Nadam se da nećemo imati više problema. Idemo dalje“, poručio je trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

Momenat je daleko od idealnog, Crvena zvezda će ući u ring sa jednom vezanom rukom, ali sudeći po rečima šefa stručnog štaba ima čemu da se nada. „Ludogorec je ekipa koja mnogo menja i rotira. Počev od formacije do igrača. Pokušaćemo da pročitamo utakmicu što pre budemo mogli, kako nas ne bi iznenadili. Videćemo šta su spremili već kada izađu sastavi. Znam da su imali neke probleme sa Despotovom i levim bekom... Međutim, kada dođe utakmica gledaš da izvučeš najbolje što možeš od onog što imaš na raspolaganju. Spremili smo juče na taktičkom treningu dve, tri varijante. Čekamo“.

Nahvalio je Stanković ekipu Ludogoreca.

„Prema nekim paramterima oni su na nivou Brage. Nama je prva pobeda u grupi donela mir i stabilnost. Igraćemo protiv tima koji kao i Braga menja formaciju, dobro se preliva. Ali mi smo fizički i psihički spremni“.

Crvena zvezda će imati motiv i zobg poraza u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2016. godine od Ludogoreca.

Niko to nije pomenuo. Niti pričamo, niti razmišljamo o tome. Mnogo toga se promenilo i kod nas i kod njih. I Kanga se promenio nabolje, ali ne bih imao ništa protiv da mu lopta ponovo pređe preko noge“, našalio se Stanković aludirajući na poteze Gabonca u pomenutom dvomeču.

Imaće Crvena zvezda na raspolaganju dvojicu golmana (Gordić i Popović), u avionu će biti Milan Pavkov i El Fardu Ben.

„Biće dostupni. Vratili su se. Realno ću da sagledam stvari. Oni su dobri momci, iskreni. Reći će mi da li imaju snage i za koliko minuta. O Benu je suviše trošiti reči, mnogo toga je doneo klubu. Stabilan je. Pavkov se povredio kada je pokazao koliko je veliki. Ovo mu je proba da se pokaže koliko je veliki“.

Crveno-beli će tek danas popodne krenuti put Bugarske. Neće imati trening na stadionu Ludogoreca.

„Nadam se da više neće biti problema. Ne znam ko će da bude kapiten. Prvo da vidim ko će da igra“.


tagovi

Dejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara