Dejan Stanković (© Star sport)
Dejan Stanković (© Star sport)

Stanković sprema Rodića za Vojvodinu i nada se zdravom Kangi

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.11.20. | 13:08

Crvena zvezda u ponedeljak kreće u napad na Kup Srbije

Skoro sve je poslednjih godina na stadionu „Rajko Mitić“ potaman kad je reč o rezultatskom učinku Crvene zvezde. Osvojila je tri titule prvaka za isto toliko godina, na putu je ka četvrtoj, igrala je dvaput grupnu fazu Lige šampiona, drugi put je u Ligi Evrope, ali joj je Kup Srbije bolna tačka.

Od 2012. kad je u kruševačkom finalu savladala čačanski Borac (2:0), dvaput je stala u osmini finala, triput zaustavljena u četvrtfinalu, jednom na pretposlednjoj stepenici, dok je dvaput gubila utakmice za trofej od Partizana.

Izabrane vesti

Zato joj je i te kako stalo da dominaciju ovdašnjim fudbalom potvrdi objedinjavanjem pehara, a prvi korak ka tom cilju ove sezone pokušaće da napravi u ponedeljak, kad u odloženom susretu prve runde masovnijeg takmičenja na Marakanu dolazi Zlatibor.

Nama je cilj da osvojimo Kup Srbije. Protiv Zlatibora ćemo ući u meč kao da je finale. Nema kalkulisanja. Čestitam rivalu na dobrim rezultatima u poslednje vreme, ali nama to ne menja ništa. Znamo šta nam je cilj i tako ćemo se i spremiti“, predočio je Dejan Stanković,.

Trener Crvene zvezde neće biti u prilici da izvede najjači sastav, s obzirom da su neki od nosilaca igre angožovani u reprezentacijama, ali kako je ovaj susret zamišljen kao jedan od lakših do odlaska na veliki odmor jasno je da će na teren momci skromnije minutaže tokom jeseni. I jedan povratnik u trenažni proces.

„Jesenji deo sezone smo podelili na cikluse, ovo je poslednji pred zimsku pauzu. Svi igrači koji su zdravi i koji nisu sa reprezentacijom će biti u konkurenciji za meč. Dobro smo trenirali, tako da ću pred samu utakmicu odlučiti ko će zaigrati. Neće na teren istrčati svi bonus fudbaleri, a što se tiče pozicije levog beka, plan je da Rodić dobije minute. Izlazi iz povrede i kad je to slučaj, bitno je da zaigra pre nego što dođe neka „jaka“ utakmica, kao što je naša protiv Vojvodine sledećeg vikenda. Hoću da vidim u kakvoj je formi, ali tu je i Hajdin. Računam na njega, u grupi je, trenira i konkuriše za tim“.

Susret na stadionu Crvene zvezde biće i prilika da snage odmere nekadašnji saigrači iz 90-ih: Dejan Stanković i Zoran Njeguš.

Drago mi je što se posle duže pauze vratio u naš fudbal. Imao je epizodu u Radu, ali se onda vratio kući i preporodio ekipu. Zlatibor je s njim dobio veliko pojačanje“.

Posle šesnaestine finala kupa, do kraja kalendarske godine Zvezdu očekuje osam utakmica u četiri sedmice, pa je važno da Stanković ima na raspolaganju širok kadar. Između ostalih i fudbalere angažovane po raznim reprezentativnim selekcijama (Katai, Kanga, Ben).

Želim im sreće u utakmicama i da se vrate zdravi. Prošli put je Kanga došao sa koronom, nadam se da to sad neće biti slučaj ni sa jednim igračem“, završio je Stanković.

ŽAO MI JE REPREZENTACIJE

Debakl reprezentacije Srbije u finalu baraža za pasman na Prvenstvo Evrope teško je podneo i Dejan Stanković.

Nosio sam dres reprezentacije 15 godina. Znam da je teško, ali nema predaje. Nismo uspeli, ali smo dali sve od sebe. Posle bitke je najlakše biti general. Ne dajem sebi za pravo da komentarišem bilo šta, ali mi je žao, kao nekom ko je nosio dres reprezentacije i ko je u srpskom fudbalu, što se nismo plasirali. To bi nam donelo priliku da igramo veliko takmičenje, mir, stabilnost i zadovoljstvo“, rekao je čovek koji je 103 puta igrao za državni tim.



tagovi

Kup SrbijeDejan StankovićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara