Stanković spreman za izazov u Primeri: Ako me Majorka pozove, dolazim peške

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.11.23. | 10:10

"Živim u Palmi, od prošlog leta i ideja je da tu ostanem, mada se nikad ne zna. Veoma je komplikovano ući u Majorku", kaže nekadašnji reprezentativac Jugoslavije

Nekadašnji as Majorke i Atletiko Madrida Jovan Stanković živi u Palmi, prati svoj nekadašnji klub i jasno poručuje da je potpuno spreman da kao trener pomogne ekipi koju predvodi Havijer Agire.

Stanković je trenerski zanat započeo još 2014. godine, kada je vodio Sinđelić, potom je radio sa omladincima Crvene zvezde, a 2017. godine je vodio Iksru iz Danilovgrada. U sezonama 2020/2021. i 2021/2022. radio je u španskim niželigašima San Fernandu i Ahilasu, a od juna prošle godine nema angažman.

Izabrane vesti

Trenutno je navijač Majorke, u čije kvalitete čvrsto veruje.

"Gledao sam utakmice Majorke i vidim da igraju bolje u gostima nego kod kuće. Izgubili su dva boda u Valjekasu i sjajnu utakmicu u San Sebastijanu. Oni su tim sposoban da pobedi na svakom terenu. Majorka igra bolje bez pritiska, protiv Barselone i Valensije je zaslužila da osvoji tri boda, a imala problema sa Hetafeom. Ne odbacujem dobar rezultat u Madridu, negde se mora dobiti. Svaki meč je drugačije i sa malo više sreće možemo do pozitivnog rezultata. Naredne četiri utakmice su izuzetno važne", rekao je Stanković za Onde Cero.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije igrao je dve godine za Atletiko Madrid, sa temperamentnim Luisom Aragonesom, i izborio povratak u Primeru.

"Imao sam paklenu godinu sa Aragonesom, uspeli smo da obezbedimo promociju, a onda sam u Primeri igrao manje. Bile su to dve divne godine u Madridu, iako su bile teške".

U ovom trenutku se nada da bi mogao da bude deo sistema kluba.

"Ako me Majorka pozove, dolazim peške. Živim u Palmi, od prošlog leta i ideja je da tu ostanem, mada se nikad ne zna. Veoma je komplikovano ući u Majorku", zaključio je Stanković.



tagovi

Jovan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara