Foto: Nikola Mitić
Foto: Nikola Mitić

Stanković uoči puta na Kipar: Nije bitna taktika

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.09.20. | 09:39

“Znamo šta Ararat može, ali i šta ne može”, poručio je trener crveno-belih

Crvena zvezda više nema pravo na grešku. Žaliće godinama u Ljutice Bogdana zbog eliminacija od Omonije, tima daleko mannjeg kvaliteta od crveno-belih, ali imaće sutra u Nikoziji šansu da bar malo saniraju ogromnu finansijsku štetu. Ulaskom u grupnu fazu Liga Evrope, Crvena zvezda bi nastavila kontinuitet evropskih jeseni, i četvrtu godinu zaredom bila doe probranog društva.

Izabrane vesti

Na tom pustu stoji Ararat, koji neće imati prednost domaćeg terena. Morao bi to da bude lak zadatak za tim Dejana Stankovića, uz poštovanje svega što je prvak Jermenije uradio. Do plej-ofa za Ligu Evrope domogao se trijumfom protiv Fola Eš.

Nismo razmišljali gde ćemo igrati. Spremali smo utakmicu najnormalnije, u smislu da se igra kod njih u Jermeniji. Sticajem okolnosti, situacija se menjala iz sata u sat, a poslednja odluka je da se putuje na Kipar. To ništa ne menja kada smo mi u pitanju. Znamo šta nam je činiti i šta treba da uradimo – da odigramo pravu utakmicu, jer je ovo lepa prilika da Crvena zvezda uđe u grupnu fazu Lige Evropu”, rekao je Dejan Stanković.

Crveno-beli igraju odlično u domaćem prvenstvu, ali ostali su dužni navijačima jednu dobru evropsku partiju. Provukli su se u Tirani, ispali su u Nikoziji protiv objektivno slabijeg rivala, iako su bili dominantni 60 minuta.

“Temeljno smo analizirali protivnika. Znamo šta oni mogu, ali i šta ne mogu. Uopšte nije toliko bitna taktika, već kako se izađe na teren. Ko god od igrača bude izašao na teren znaće tačno šta treba da radi. Očekivanja i zahtevi od svakog fudbalera biće veliki. Od nas sve zavisi, a ja sam siguran da će naši momci, kada treba, pokazati da su pravi”, dodao je Stanković. 


tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara