Dejan Stanković (©Star Sport)
Dejan Stanković (©Star Sport)

Stanković: Žao mi je fudbala, ima nekih stvari koje novac ne može da kupi...

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 17:27

"Suze radosnice niko ne može da kupi i plati, to ne može da se oduzme... Ni meni, ni mojoj deci, ni budućim generacijama koje počinju da treniraju fudbal zbog osvajanja Lige šampiona. Jer to takmičenje je nešto o čemu se mašta. Meni je to bio san, kruna karijere", izjavio je šef Crvene zvezde

Fudbalski svet uzdrman je informacijom o osnivanju Superlige Evrope i ne pamti se da je jedan događaj u svetu sporta izazvao ovakav tektonski udarac kao odvajanje najbogatijih i najmoćnijih klubova Starog kontinenta od ostalih.

Osnivanje novog, zatvorenog fudbalskog klupskog takmičenja podigla je sve moguće strukture na najviši nivo opreza i praktično sa svih strana stižu uglavnom negativni komentari. Jednostavno, nikom se ne dopada ideja koja u svojoj biti ima da fudbalski bogataši budu još bogatiji, a da ostatak fudbalskog sveta bude u podređenom položaju.

Izabrane vesti

Sreda, 17.00: (1,07) Crvena zvezda (13,0) Radnik Surdulica (25,0)

Takvog mišljenja je i Dejan Stanković, koji je u najavi polufinala kup utakmice protiv Radnika poručio da mu je lično teško pala novonastala situacija...

"Žao mi je fudbala, jer se on igra zbog navijača. Što se tiče komentara, sve je to iznad nas i nedodirljivo. Moje mišljenje je da takmičenje gubi suštinu i žar, ukoliko nema ispadanja i kvalifikacija, te da se sve na kraju svede na novac. Ako je to cilj - u redu, ne mogu ništa da kažem, ali ono o čemu mogu da govorim je 22. maj 2010. godine i stadion Real Madrida kada sam osvojio Ligu šampiona sa Interom. Te suze radosnice niko ne može da kupi i plati, to ne može da se oduzme... Ni meni, ni mojoj deci, ni budućim generacijama koje počinju da treniraju fudbal zbog osvajanja Lige šampiona. Jer to takmičenje je nešto o čemu se mašta. Meni je to bio san, kruna karijere...", ističe Stanković.

Podsetimo, najuticajniji mediji širom Evrope svrstali su Crvenu zvezdu u red velikana koji će ostati "zakinuti" u uslovima novonastale Superlige, a poređenja radi klub iz Ljutice Bogdana 1a ima evropsku krunu, za razliku od Atletiko Madrida, Totenhema, Arsenala... Čak je i prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin istakao da bi Crvena zvezda "pre 30 godina bila u Superligi ispred klubova poput Mančester junajteda".



tagovi

Dejan StankovićFK Crvena zvezdaEvropska Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara