Foto: Starsport
Foto: Starsport

Stanković: Zvezda je poseban motiv svakome, ne samo bivšim igračima Partizana

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.12.20. | 17:47

Strateg šampiona Srbije spreman za gostovanje Metalcu u 19. kolu Super lige

Kad su u pitanju gostovanja Crvene zvezde u domaćem šampionatu, neinsiprisan domaćin pojava je kakvoj superligaška publika još nije svedočila, međutim uspesi u aktuelnoj i prethodnim godinama dodatni su povod rivalima da se u najboljem svetlu pokažu na megdanu šampionu. Bez sumnje, u takvoj atmosferi gostovanje crveno-belih će dočekiati i Metalac, ovosezonski povratnik u elitu koji je uz večite rivale jedini klub u prvenstvu bez poraza na domaćem terenu.

Utakmica poslednjeg kola jesenjeg šampionata zakazana za sredu od 16 časova za domaćina je prilika da ukrasi dobru polusezonu, dok iz perspektive Dejana Stankovićia izazov podno Rudnika je još jedan važan korak na putu ka odbrani titule, te uprkos sve bližem kraju godine, nema prostora za opuštanje igrača.

Izabrane vesti

"Metalac želi da igra fudbal, takva je filozofija trenera Lazetića. Dešavalo se da su kod kuće uspevali da preokrenu rezultat kada su gubili, ali i da ispuste vođstvo. Ne odustaju od svog stila, ali mi ćemo probati da zabeležimo pobedu i osvojimo nova tri boda. Potrudićemo se da im oduzmemo sve kvalitete koji imaju, ali je primetno da oni igraju bolje iz meča u meč", rekao je šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Domaćina sa klupe predvodi bivši fudbaler večitog rivala Žarko Lazetić, dok okosnicu Metalca čine nekadašnji biseri Partizana koji će biti pod posebnim okom javnosti u 19. kolu Super lige.

"Da li će momci koji su ponikli u Partizanu imati motiv više protiv nas - ne znam, verovatno hoće. Nevezano za to gde su fudbalski stasali, generalno, svako želi da se dokaže protiv Crvene zvezde. Ipak, mi idemo po pobedu i o drugom rezultatu ne razmišljamo".

Strateg šampiona Srbije, istakao je želju da njegov tim mora na oba domaća fronta da nastavi niz pobeda, a da bi trijumf nad Metalcem predstavljao idealnu uvertiru u susret osmine finala Kupa protiv Rada na Banjici koji je na programu u petak.

"Imamo, rotaciju, snagu, želju i volju da privedemo polusezonu kraju na pravi način. Prošli smo u šesnaestinu finala Lige Evrope, sutra završavamo prvenstvo za ovu godinu, u petak ćemo nadam se proći dalje i u Kupu. To su tri fronta na koja ciljamo ove godine i moramo imati snage za obe utakmice. Trenutno razmišljamo o Metalcu, pa o Radu, pa o odmoru. Ima dva meseca do utakmice sa Milanom i želimo da se u miru najbolje moguće spremimo, te da budemo pravi. Cilj je ostvaren, sada nam preostaje da uživamo i da ne odustajemo, razmišljam samo o tome da ovu polusezonu privedemo kraju na pravi način".

Ipak, gust raspored i 29 zvaničnih susreta ostavili su traga u Ljutice Bogdana.

"Rivali imaju vremena za treninge i uigravanje, i to je prednost svih ekipa koje igraju protiv Crvene zvezde. Mi nismo u takvoj situaciji, kod nas je raspored četvrtak-nedelja i samo razmišljamo o utakmicama i oporavku. S druge strane, oni imaju po nedelju dana da se spremaju, međutim, navikli su igrači koje treniram na to i smatram, bez potcenjivanja, da nam je dovoljan i jedan dan da oduzmemo protivniku ono što rade najbolje, te da implementiramo našu igru", kazao je Stanković.



tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara