©MN Press
©MN Press

Stankovićev Fradi uzdrman stiže u Leskovac, nije dobio ni četvrti vezani meč

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.11.23. | 21:55

Ferencvaroš u 14. kolu mađarskog prvenstva remizirala sa Puškaš Akademijom i ispustila lidersku poziciju na tabeli

Na početku je bilo bajno – više nije. Otvorio je Dejan Stanković trenersku epohu u Ferencvarošu "osmicom" u Kupu Mađarske, vezao pet pobeda na startu, u uvodnih 11 bio je neporažen, a onda po ulasku u novembar kao je da zaboravio kako se pobeđuje.

Dobila je, ruku na srce, Puškaš Akademiju posle produžetaka u nacionalnom Kupu i potom vezala četiri meča bez trijumfa u svim takmičenjima, pa će na megdan Čukaričkom u Leskovac idućeg četvrtka doputovati poljuljanog samopouzdanja. Za nepunih meseca dana mađarskog šampiona tukli su Kečmeketi (1:2) i Fehervar (0:1), dok su mu po dva boda otkinuli Genk u Ligi konferencije (1:1) i večeras Puškaš Akademija u 13. kolu mađarskog šampionata – 1:1 (1:0).

Izabrane vesti

Baš kao i prvog dana novembra protiv istog rivala, Ferencvaroš je na poluvreme otišao sa prednošću, zahvaljujući Kristoferu Zakarijasenu, koji je u 18. minutu prekinuo skoro tri meseca dug post. Ipak, kao i u kup okršaju, ni ovog puta Fradijeva prednost nije dugo potrajala u nastavku. U 57. minutu Lamin Koli je pogodio za izjednačenje i produžio niz svog tima bez poraza u šampionatu na sedam mečeva.

Istovremeno sprečio ekipu Dejana Stankovića da se bodovno izjednači sa liderom Pakšom i na osnovu bolje gol-razlike se vrati na čelo kolone koje mu je pred početak runde pripadalo. Ferencvaroš je trenutno drugi sa 26 bodova, dva manje od Pakšija, ali ima i meč manje od vodećeg tima mađarskog šampionata. Puškaš Akademija je odmah iza sa 24 boda.

MAĐARSKA 1 – 14. KOLO

Petak

Pakš – DVTK 4:1 (3:0)

Subota

Kišvarda – MTK Budimpešta 3:1 (1:0)

Zalaegerseg – Debrecin 1:2 (1:0)

Mezokovežd – Ujpešt 4:0 (2:0)

Nedelja

Puškaš Akademija - Ferencvaroš 1:1 (0:1)

Fehervar - Kečkemet 3:3 (1:1)






tagovi

Mađarska 1FerencvarošDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara