Stankovićeva tiha seča: Jovančić, Babić, Vukanović...

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.08.20. | 11:24

Odranije blizu takmičarskog pogona nisu Simić i Hajdin, situacija sa Pavkovom krajnje nejasna

Sve je počelo još posle zimske prozivke kada se Dejan Stanković zahvalio na saradnji Brazilcu Žanderu, tragičaru meča iz Pireja, odnosno vezisti Hoze Kanjasu. Bila je to odluka očekivana posle oporog utiska koji su stranci ostavili igrajući Ligu šampiona. Mada i pored velikih defanzivnih slabosti Žander bi ovih letnjih meseci bio od koristi i mogao bi da odmara Rodića u mečevima slabijeg intenziteta.

Nastavilo se tokom priprema na Kipru, kada je Dejan Stanković dočekao na volej Holanđanina Radživa Van La Paru, kao što je svojevremeno to uradio sa loptom koju je poslao u mrežu Manuela Nojera sa pola terena. Bivši igrač Hadersilfda dobio je crveni karton zbog nepoštovanja saigrača, i samo prekratio Stankovićeve muke, koji je imao višak igrača na krilu. Isto kao i višak stranaca.

Izabrane vesti

Odstranjivanje igrača iz prošlogodišnjeg letnjeg prelaznog roka izazvalo je veliku pažnju javnosti. Sasvim logično, pošto je reč o skupo plaćenim pojedincima, kojima se pridružio i Argentinac Mateo Garsija. On čeka da promeni klub, pošto je odbio ponudu Rasinga, i ostavio crveno-bele bez očekivanog prihoda od dva i po miliona evra. I pre toga bivši član Arisa je bio na ledu, Stanković ga nije video kao konstantnu opasnost po gol rivala i momka koji pravi razliku... Što je legitimno i trenerski.

Bilo je jasno da tu posao nije završen, odnosno da Stanković ima preglomazan igrački kadar i da će morati da nastavi da seče. Ispod radara početka sezone i gostovanja u Tirani, desila se još jedno skraćivanje spiska kandidata za prvi tim. Neće to Stanković javno reći, niti će neko od odgovornih iz Ljutice Bogdana to potvrditi, ali je jasno svima da je mladi stručnjak pojedince odaljio od takmičarske ekipe.

Zajedno sa još petoricom klupskih drugova Dušan Jovančić je preležao korona virus tokom pripremnog perioda. Nije bilo očekivano da snažni vezista ima veliku minutažu na početku sezone, ali... On je bio na klupi samo na prvenstvenoj premijeri protiv Novog Pazara. Od tada ga nema u protokolu, mada je tokom proleća bio standardan. Stanković se odlučio da poverenje ukaže Sanogu i Petroviću, odnosno da Vulića vidi kao alternativu... Junaku trijumfa protiv Liverpula traži se klub, pošto je ugovorom sa Crvenom zvezdom vezan do leta naredne godine. Pominjala se Arabija.

Štoper Srđan Babić je bio jedno od otkrovenja Dejana Stankovića na priprema u Antaliji. Čak u jednom trenutku imao prednost u odnosu na Milunovića. Ali se ubrzo vratio na identičan status kao kod Vladana Milojevića. Čak i slabiji. Zlatni Orlić sa Novog Zelanda je tri puta bio na klupi, ali bez minuta takmičarskog fudbala ove sezone. U Tiranu nije ni putovao. Trenutno Dejan Stanković najviše poverenja ima Milunovića, Degeneka i Radovana Pankova. Određene minute mora da dobije mladi Eraković... Teška situacija za bivšeg člana Real Sosijedada.

U isti koš ide i Aleksa Vukanović. Istina, za razliku od Jovančića i Babića, junak trijumfa protiv Jang Bojsa je osetio takmičarski fudbal. Odigrao je 15 minuta protiv Novog Pazara. Stanković ga je tokom proleća korostio i kao špica, ali se sada odlučio za druge opcije.

Odranije je bilo poznato da se ove sezone neće naigrati Veljko Simić, koji je pred odlaskom u Apolon. Šansu nije iskoristio ni Stefan Hajdin.

Situacija sa Milanom Pavkovom je krajnje složena. 


tagovi

Dušan JovančićAleksa VukanovićSrđan Babić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara