Mirko Ivanić i Kvinsi Menig (©Starsport)
Mirko Ivanić i Kvinsi Menig (©Starsport)

Stankovićeve dileme pred Bačku Topolu: Promena formacije i Ivanićeva uloga

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.04.22. | 17:56

Crveno-beli bi protiv TSC-a mogli da zaigraju sa trojicom u poslednjoj liniji

Sačuvala je Crvena zvezda prednost u odnosu na Partizan, ali u 167. večitom derbiju Milan Rodić nije uspeo da se sačuva od osmog žutog kartona, koji automatski povlači suspenziju. Dugogodišnji prvi izbor na poziciji levog beka, često i jedini za crveno-bele od kako je došao na stadion “Rajko Mitić”, propustiće utakmicu u Bačkoj Topoli protiv TSC-a, pa bi Dejan Stanković baš kao i posle prethdonog večitog derbija mogao da izvrši korekcije u formaciji. 

Milan Rodić je u 166. večitom derbiju dobio blaži potres mozga posle sudara glavama sa Markom Jevtovićem, nije bio dostupan strategu crveno-belih za duel sa Voždovcem i Stanković je posegnuo za promenom formacije, odnosno igranjem sa trojicom u poslednjoj liniji tima. Sada se Zvezda našla u sličnoj poziciji, standardni levi bek preskočiće meč sa TSC-om zbog parnih kartona i Dejan Stanković je blizak primenjivanju strategije igranja sa trojicom štopera. 

Izabrane vesti

Polednju liniju tima u Bačkoj Topoli trebalo bi da formiraju Aleksandar Dragović, Strahinja Eraković i Radovan Pankov. Neće biti prvi put da strateg crveno-belih počne sa ovim triom - primera radi njih trojica su otvorili pomenuti meč protiv Voždovca - a ostanak u formaciji sa četvoricom pozadi ili promena u toku same utakmice mogao bi da zavisi od fizičke spreme Kristijana Pičinija.

Italijan se oporavio od povrede zadnje lože zadobijene u duelu sa Rendžersom u Beogradu, počeo je Stanković da ga uvodi u ritam i dozirano mu povećava minutažu. U Nišu je igrao pola sata, u večitom derbiju prvo poluvreme. Pičini bi trebalo ponovo da zauzme mesto kraj desne aut-linije, a kraj leve Mirko Ivanić ili Milan Gajić, kome nije strano da šparta i po toj strani i menja pozicije tokom utakmice.

Kristijano Pičini i Slobodan Urošević (©Starsport)Kristijano Pičini i Slobodan Urošević (©Starsport)

Vagaće Dejan Stanković do utakmice u sredu, a kada je Rodić propuštao utakmice u Superligi - tri puta nije bio u startnoj postavi, ujedno i u protokolu - svaki put je birao drugačije rešenje. U formaciji sa četvoricom pozadi po jednom su Milan Gajić i Strahinja Eraković bili u ulozi levog beka, dok je sa trojicom spoljni bio Ivanić. Jedini poraz u šampionatu Zvezda je pretrpela na gostovanju Radniku u Surdulici kada je Rodić pauzirao zbog parnih kartona, Nikola Bogdanovski je imao previše prostora po desnoj strani, asistirao je kod prvog gola, i sve to ima na umu Stanković prilikom prvog od tri gostovanja u plej-ofu. 

Crvena zvezda je u večiti derbi ušla sa Ohijem kao startnim špicem, ali je norveški napadač ostavio bled utisak. Izgubio je gotovo sve duele protiv Partizanovih štopera, Igora Vujačića i Nemanje Miletića, zapao je u golgetersku krizu i Dejan Stanković za gostovanje u Bačkoj Topoli priprema rokadu. Iako ni Milan Pavkov po ulasku na teren u subotu nije isporučio ništa više od Ohija, bliži je mestu u startnoj postavi. Na prethodnom gostovanju TSC-u doneo je Pavkov pobedu Zvezdi sa dva gola. Moraće korpulentni napadač iz Begeča da se pripazi prilikom ulaska u duele, jer je sakupio tri žuta kartona i dobijanjem nove opomene bi se hladio jednu utakmicu. 

Nije Milan Pavkov jedini kome u narednom periodu u crveno-belom taboru preti suspenzija. Po tri žuta kartona do sada su dobili i Mohamed el Fardu Ben i Slavoljub Srnić. Sva trojica su poslednji zaradili u večitom derbiju igranom za vikend. I u plej-ofu će, počev od gostovanja u Bačkoj Topoli, hodati po ivici.


tagovi

FK Crvena zvezdaMilan RodićSlavoljub SrnićEl Fardu BenMilan Pavkov

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara