Stankovićeve muke: Kanga visi za derbi

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.04.21. | 09:25

Filipo Falko će teško biti u protokolu

Crvena zvezda sutra u Kruševcu ima generalnu probu, pred 164. večiti derbi, utakmicu koja definitivno može da tim sa Marakane približi novom peharu šampiona Srbije. Trener crveno-belih Dejan Stanković imaće priliku da u Lazarevom gradu reši dileme kada je u pitanju postava za utakmicu protiv Partizana. A nije da ih nema, pre svega zbog ograničenja broja stranaca i obaveznog pravila o dvojici bonus igrača.

Ne bi bilo iznenađenje da, gledajući dosadašnje mečeve u prolećnom delu prvenstva, šansu na klupi sačekaju Gelor Kanga i Seku Sanogo. Posle povrede Strahinje Erakovića i nešto slabije forme Željka Gavrića, trener crveno-belih nema mnogo izbora kada su u pitanju igrači mlađi od 21. godine. Gotovo je izvesno da će starteri biti Veljko Nikolić i Njegoš Petrović.

Izabrane vesti

To bi moglo da uslovi i brojne promene u Stankovićevom timu. Pored njih šansu u veznom redu trebalo bi da dobiju El Fardu Ben, Mirko Ivanić i na levom krilu Aleksandar Katai. Najbliži mestu napadača je Dijego Falčineli.

To praktično znači da će Dejan Stanković u protokolu imati mesta za još dvojicu stranaca. Nema sumnje da će Gelor Kanga biti na klupi, i vrlo verovatno dobiti šansu u 46. minutu. Isti slučaj je i sa Sekuom Sanogom, koji bi trebalo da dobije prednost u odnosu na Filipa Falka. Italijan se oporavio od korone, imao solidnu rolu protiv IMT-a, ali je pred njim tek period dokazivanja. Van kombinacije će ostati Aksel Bakajoko i Ričard Odada.

Da nema obaveznog pravila o bonus igračima nema sumnje da bi tandem Afrikanaca bio u prvih 11. Istina, Stanković može da posegne za Željkom Gavrićem kao članom startne postave. Takva odluka otvorila bi mu mogućnost da krene sa Sanogom ili Kangom od prvog minuta, ali je malo verovatno da će mladi reprezentativac Srbije dobiti poverenje. Posebno što se od bolesti krvi u potpunosti oporavio Aleksandar Katai i posle povratka postigao pet golova i upisao tri asistencije.

Crvena zvezda nema rezultatski imperativ, ali je jasno da trijumfom u derbiju želi da zaokruži odličnu sezonu. I nema mnogo prostora za kalkulacije, pošto se trijumf nad crno-belima čeka još od aprila 2019. godine. Takva situacija isključuje mogućnost postve sa dvojicom defanzivnih veznih.



tagovi

Gelor KangaDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara