Stanojević: Crveni karton zbog nesporazuma, prišao sam sudiji i čestitao...

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.10.21. | 00:06

Strateg Partizana pomešanih emocija posle poraza (0:1) u 3. kolu grupne faze Lige konferencije

Poraz, prvi u Humskoj posle 22 meseca, pokvario je planove Partizana i usporio crno-bele na putu do evropskog proleća, međutim, zanatno više od činjenice da je srpski predstavnik ostao praznih šaka povod za brigu u Humskoj je igra do pogotka rivala.

Bezidejni pristup, atipičan za Partizan ove sezone, bacio je senku na večerašnji duel, a da gorčina u ustima bude intenzivnija doprineo je crveni karton koji je Aleksandar Stanojević zaradio po okončanju meča.

Izabrane vesti

"Dobio sam crveni karton. Bio je to nesporazum, prišao sam sudiji i čestitao na šta mi je on nešto rekao, odgovorio sam mu i dobio karton", obrazložio je Stanojević situaciju neposredno nakon poslednjeg sudijskog zvižduka.

Uprkos porazu, strateg crno-belih istakao je da je zadovoljan igrom koju su pružili njegovi izabranici.

"Čestitam rivalu na pobedi. Bila je zahtevna utakmica sa dosta duela. Imali smo šanse koje nismo iskoristili, za razliku od rivala koji je postigao gol. Utakmica je mogla da ode i na drugu stranu, ali tako je kako je. Idemo dalje. Momci su ispoštovali dogovor, ali nisu mogli protiv bržeg rivala. U drugom poluvremenu smo mi sabili protivnika, imali šanse, ali nismo uspeli da postignemo gol i izborimo remi koji bi bio možda i realan ishod. Kvalitet protivnika nam nije dozvolio da se razmašemo".

Trežeći uzrok prvog poraza od decembra 2019. godine Stanojević je istakao probleme u završnici.

"Nedostajao nam je završni udarac u 30 metara, ali smo imali prilike, situacije u kojima smo morali brže da reagujemo. Ipak, rival nas nije mnogo ugrozio i ukoliko gledamo tako Soči nam je zadao više problema. Jednostavno nam ne odgovaraju ekipe poput Genta, brze. Da smo iskoristili neke šanse moglo je da bude nerešeno, to bi bio realan ishod".

Završnih pola sata utakmice, mahom na krilima svežih rezervista, proteklo je u inicijativi crno-belih, međutim ofanziva i pretnje nisu bili dovoljni za više od minimalnog poraza.

"Želeli smo izmenama da dobijemo na intenzitetu, da agresivnije napadnemo, da budemo pokretljiviji. Dobili smo ono što smo želeli, parirali smo ritmom, ali je falio gol koji je visio u vazduhu u jednom trenutku. Nismo napadali dobro bočne lopte, imali smo i nekoliko prekida, ali kao što sam rekao, nemam šta da zamerim igračima", kazao je Stanojević i dodao da bi se iz ove perspektive, da ponovo može da bira, odlučio za drugačiju filozofiju:

"Napravili smo tim koji smo mislili da je najbolji za ovu utakmicu, ali kada bih ga opet pravio sigurno bih nešto uradio drugačije. Nismo kalkulisali, zveli smo tim koji smo mislili da može da ostvari rezultat. Dali smo maksimum, svaki igrač, momci su uradili sve što su mogli, ali falio nam je završni udarac", rekao je Stanojević.

TRENER GENTA: SAMO SAM SE NADAO DA NE PRIMIMO GOL

Pobedom nad Partizanom (1:0) Gent je posle tri kola ostao jedini klub u Ligi konferencije sa stoprocentnim učinkom. Treći ceo plen osvojen bez primljenog gola kod stratega belgijskog kluba izazvao je zadovoljstvo, a Hajn Vanhazebruk je zadovoljno trljao ruke.

"Zadovoljan sam u globalu igrom. Bolje smo igrali u prvom poluvremenu, bili energičniji, iako smo u nastavku postigli gol. Tokom drugog poluvremena sam se samo nadao da ne primimo gol, Partizan je počeo da preti sve konkretnije, a i publika se probudila. Nisam očekivao da Kums postigne gol glavom, ne čini to često te me je iznenadio", kazao je Vanhazebruk.

Između dva susreta sa crno-belima, Gent očekuju tri susreta na domaćoj sceni, od kojih prvi protiv Genka u nedelju, a strateg belgijskog kluba istakao je da ti susreti nemaju mnogo veze sa večerašnjim i da će cilj biti da u gustom rasporedu na što bolji način iskoristi raspoložive snage.

"Predstoji nam duel sa Partizanom i u Belgiji, te ću tek potom imati potpunu sliku. Činjenica je da je večerašnja pobeda dragocena, ali će kompletan utisak moći da se stekne tek posle utakmice na našem terenu", rekao je Vanhazebruk.


tagovi

Hejn VanhajzebrukAleksandar Stanojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara