Bojat na treningu crno-belih (© FK Partizan)
Bojat na treningu crno-belih (© FK Partizan)

Stanojević dobio još jednog desnog beka

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.10.20. | 08:35

Priključuje se danas, zaoštriće konkurenciju

Sleteo je u Beograd Žan Kristof Baebek sa zadatkom da odmeni Umara Sadika u špicu, osvežen manevar potpisima Miloša Jojića i Filipa Holendera, u odbrani angažovan bonus na mestu štopera u liku Svetozara Markovića, povratkom Ivana Obradovića zaoštrena konkurencija na levom beku, a na desnom je nedostajala alternativa Aleksandru Miljkoviću.

Od danas je i to pitanje skinuto s dnevnog reda, na prvom treningu Partizana po okončanju prelaznog roka pojaviće se Dragan Bojat. U pitanju je talentovani defanzivac, koga je trener Aleksandar Stanojević priključio prvom timu iz omladinskog pogona. Namera mladog stručnjaka je da Bojat bude opcija više na deficitarnoj poziciji, jer je odlaskom Nemanje Miletića u Saudijsku Arabiju ekipa ostala samo sa Miljkovićem kao desnim bekom i da se u sluičaju izostanaka ne bi ponavljala iznuđena rešenja kad je rupu u odbrani krpio Aleksandar Lutovac odlučeno je da šansu čeka momak kome je igranje u odbrani, ipak, primarano.

Izabrane vesti

Što ne znači da Bojat nema i ofanzivne karakteristike. Štaviše, u derbiju Pionirske lige pre tri sezone postigao je atraktivan gol, koji je postao hit na društvenim mrežama.

Iako će biti ubedljivo najmlađi u sastav (rođen 10. avgusta 2003), Bojat ne bi trebalo da ima sa prilagođanjem. Letos je već iskusio intenzitet treninga u seniorskom pogonu, tadašnji trener Savo Milošević nagradio ga je početkom priprema za kvalitetan rad u mlađim kategorijama, pa je momak iz Zrenjanina radio sa ekipom pre odlaska na Zlatibor.

Prisustvo Dragana Bojata u prvom timu pokapa se sa idejom Aleksandra Stanojevića da u timu ima što više momaka poniklih u školi Partizana, kako bi mogli pridošlicama i(li) strancima da objasne šta znači težina dresa i grba kluba. Simbola čiji identitet se u poslednje vreme izgubio.


tagovi

FK PartizanDragan Bojat

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara