Stanojević (© Star sport)
Stanojević (© Star sport)

Stanojević o prelaznom roku: Imamo špica za leto, klub nije hteo da pusti Sumu, Terzića smo doveli zbog leve noge

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.02.21. | 14:38

Nemanja Jović starter protiv Napretka na prolećnoj premijeri

Promena plana usred priprema. Po okončanju prvog dela sezone govorilo se o potrebi angažovanja još jednog napadača, dopunskoj selekciji tima, dodatnim promenama u kadru, a na kraju je ispalo da je Partizan doveo samo dva igrača. Marka Živkovića da zaoštri konkurenciju na poziciji desnog beka i Nikolu Terzića kao zalog za budućnost na mestu levog krila.

Od novog špica – ništa.

Izabrane vesti

Samim tim, ostaće Filip Holender prvi izbor crno-belih u ofanzivi, čeka se da Žan Kristof Bajbek dostigne radnu temperaturu, a Nikola Štulić „krade“ minute Kragujevčaninu i Parižaninu. Zašto ne još nekom?

Veliki broj igrača doveli smo pred kraj prethodnog prelaznog roka. Očekivali smo da će sad neko otići, najavljivalo se da će to biti Zdjelar, Suma je imao ponude, ali klub nije želeo da ga pusti. Zato smo angažman napadača, kog imamo u planu, ostavili za jun. Imali smo i rešenje na mestu zadnjeg veznog, međutim, nismo hteli da gomilamo kadar. Bilo bi neozbiljno. S druge strane, Štulić se podigao tokom pripremnog perioda, Bajbek ulazi u ritam, pa smo dolazak novog napadača odložili za jun“, pojasnio je Aleksandar Stanojević pred početak drugog dela prvenstva i subotnji duel sa kruševačkim Napretkom (17 časova, TV Arena sport 1).

Na toj utakmici izvesno neće biti zimskih novajlija. Marko Živković je suspendovan, ostaje pitanje ko će igrati desnog beka, s obzirom da se Aleksandar Miljković dugo borio sa virusom korona.

„Što se beka tiče, imamo Živkovića i Miljkovića, samim tim Maki Banjak će se vratiti u centralni deo odbrane. Bliži sam odluci da se za premijeru odlučim za Miljkovića ili Lutovca, samo da vidimo da li je prvi spreman. Ostale pozicije su rešene. Nastavićemo trend po kome ćemo tokom trajanja utakmice promeniti tri, četiri igrača, želim da svi drže fokus u naredna dva, tri meča, u zavisnoti od igara iskristalisaće se tim i neće se toliko tumbati“.

Za njih još nije spreman Nikola Terzić, talentovani levokrilni vezista doveden iz Čukaričkog, jesenas dokazan u dresu IMT.

Očekivali smo ga u junu, tad mu je isticao ugovor, ali njegov lični zahtev je bio da sad dođe, što nas je iznenadilo. Nećemo žuriti, već ćemo ga od leta uključiti na pravi način. Terzića je preporučila lakoća postizanja golova u Prvoj ligi. Konkurecija jeste slabija od elitnog ranga, ali ih je dao dosta i - lako. Plus: koristi levu nogu, a mi takvog igrača nemamo u omladinskoj školi“.

Šta je urađeno u prethodnih mesec dana priprema videće se protiv Napretka, s tim da šef stručnog štaba Partizana slikovito uvera da je svaki šraf Parnog valjka na mestu.

Dobro smo podmazani. Da li negde škripi videćemo kad krenu utakmice. Retko to govorim, ali sad sam baš zadovoljan kako smo odradili pripreme. Svaki igrač je tokom boravka u Turskoj podigao nivo fomre za 30 odsto, na taj način smo dobili veći fond igrača sposobnih da konkurišu za mesto u timu. Dobili smo pet, šest fudbalera koji ranije nisu bili u ritmu. Istovremeno, pojačali smo intenzitet u odbrani i napadu, ali šta smo uradili videćemo kad krenu takmičarske utakmice“.

Crno-beli su dobili poslednje četiri prvenstvene utakmice na svom stadionu bez primljenog gola. Kvota da će to učiniti protiv Kruševljana je 1,93

Partizan protiv Napretka neće moći da računa na povređenog golmana Nemanju Stevanovića, bez priprema sa ekipom nespremnog Filipa Stevanovića, od severno-američke turneje umorne Aleksandra Popovića i Slobodana Uroševića, rovitog Nikolu Štulića, zbog čega se, između ostalog, postavlja bitanje ko će biti bonusi.

„Najbliži mestu startera su Svetozar Marković i Nemanja Jović“, dopunio je Stanojević i osvrnuo se na pitanje realizacije. „Zadovoljan sam kako stvaramo šanse. Ako ste opasni i direktni, onda realizacija dolazi podizanjem samopouzdanja. Više volim da stvaram šanse i jedva pobedimo, nego da pobeđujemo bez mnogo prilika. To je kraktog dana“.



tagovi

FK PartizanNikola TerzićAleksandar StanojevićNemanja Jović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara