Stanojević: Pogrešio sam što sam otišao, vratio sam se da završim posao

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.06.24. | 14:41

"Ovog puta idem do kraja", poručio temperamentni stručnjak

Novo-staro lice u Humskoj: Aleksandar Stanojević treći put na klupi Partizana. Ovog puta sa ugovorom overenim na tri godine, što govori da u klubu prave neke nove, dugoročnije planove.

Pomalo neočekivano Stanojević se vraća u klub u kojem je ponikao kao igrač, koji ga je lansirao kao trenera. Neočekivano za sve, čak i za njega, kako je sam priznao na današnjem predstavljanju na stadionu u Humskoj.

Izabrane vesti

Ipak, kako je rekao, vratio se da završi posao koji je započeo u prošlom mandatu.

„Evo mene opet (smeh). Razlog zašto sam se vratio je, prvo, jer nisam završio započeti posao. Iz ovog ugla gledano, pogrešio sam što sam onda otišao. Žao mi je zbog toga, zato sam ovog puta došao da to završim. I drugo, svaki trener im svoju ambiciju, izazov. Kada vas Partizan pozove, morate da razmislite. Iskreno, nisam imao predstavu da ću se vratiti, do pre nekoliko dana mi nije bilo ni na kraj pameti“, rekao je Stanojević.

Ali, prelomilo je i to što su u klubu shvatili da je dogorelo do nokata i da nešto, odnosno mnogo toga, mora da se menja.

„Postoje u našim razgovorima uveravanja da ćemo biti pojačani u svakom pogledu, u svim strukturama kluba, na igračkom, rukovodećem planu. Shvatio sam ozbiljnu želju da Partizan ide napred. Iz tog razloga sam potpisao na tri godine, jer mislim da je potrebno vreme da se neke stvari urade. Iz tog razloga – idem do kraja! Svi zajedno, sa što više navijača, zajedno u toj borbi“.

Tvrdi novi-stari trener crno-belih da je danas bolji trener nego što je bio prošli put.

„Hoćemo svi da dignemo sve na viši nivo. Ja sam bolji trener nego što sam bio. Hoćemo da unapredimo sve strukture kluba i dobio sam uveravanja da ćemo se pojačati. Nisam ništa uslovljavao, to je bila moja želja“.

Nije želeo Stanojević mnogo da govori o igračkom kadru, novim licima, planovima u prelaznom roku.

„Pričao sam sa direktorom, imamo jasnu sliku šta nam je potrebno. Radimo punom parom, svakodnevno, na dovođenju novih igrača. Biće, nadam se, vrlo brzo nekih rešenja. Želimo i da sačekamo pripreme, da damo nekim igračima šansu, pa ćemo posle Slovenije imati jasnu sliku ko bi trebalo da ide. Što se tiče linija tima, sigurno da želimo da pojačamo defanzivni aspekt, fali nam i levi bek. Dobar igrač je uvek dobro došao. Klub ima ponude za neke igrače, u odnosu na sve to pravimo tim“.

Za povratak dece Partizana Stanojević i dalje diže obe ruke.

„Uvek sam za povratak partizanovaca i dece Partizana. Ako bude neko idealno rešenje, uvek ću ga rado prihvatiti. Imamo neke ideje“.

Vidi Stanojević da su se neke stvari promenile u međuvremenu, ali sa nekima i dalje nije zadovoljan, kao što ni ranije nije bio.

„Nisam bio zadovoljan tad, nisam ni sad. Ja sam trener koji mora da radi svoj posao, rekao sam to i ljudima u klubu: hajde da ja radim samo svoje, da se fokusiram na teren, na ono što je moje i to je najbolja i najvažnija stvar“.

Ali, ima i dobrih stvari...

„Radio sam u turskoj ligi, imali su u Evropi manje predstavnika od nas. Mi moramo sebe malo više da cenimo. Liga je dosta kvalitetnija, ujednačenija nego što je bila. Pojavilo se i dosta mladih sjajnih trenera. Imamo izuzetno jaku Vojvodinu, TSC, Čukarički, Kragujevac, pojavljuje se Ub... Fali još dobrih sadiona da bi sve bilo na višem nivou“.

Najveća enigma za Stanojevića je kako će biti dočekan od strane navijača, pošto su njegova dvojica prethodnika imala drugačiji tretman kod fanova crno-belih.

„Svi žudimo za podrškom navijača, svi mi radimo zbog njih, da sad tu ne patetišem... Jasno je svima šta nam oni znače, svaki navijač nam je bitan. Imao sam situaciju kada su nam zviždali kada nismo igrali dobro i tu nema problema. Naši navijači su posebna emocija, prihvatam svaku kritiku. Moram i želim i ja da se dokazujem“, poručio je Stanojević.

 

 

 

 

 


tagovi

Aleksandar StanojevićIvica Kralj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara