Bibars Natho i Jovan Marinković (© Star sport)
Bibars Natho i Jovan Marinković (© Star sport)

Stanojević pokušava da uradi ono što nisu sedmorica trenera Partizana

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.02.21. | 11:49

Protiv Napretka ne počinju Suma, Jojić, Bajbek...

Ako se pogleda raspored, ima Partizan veliku šansu da nastavi niz započet u završnici 2020. Vezao je osam pobeda, na samo jednoj utakmici u tom periodu primio gol, a do večitog derbija zakazanog za 7. april od deset protivnika čak osam je iz donjeg doma tabele, što bi trebalo da budu ziceri. Jedan od njih je Napredak, koji dolazi u Humsku 1 na otvaranju prolećnog dela sezone (17 časova, TV Arena sport 1).

Kruševljani su umalo ukočili Parni valjak letos (vodili 1:0, pokleli tek u završnih nekoliko minuta), znali su prethodnih sezona da ga namuče, decembra 2019. čak slave na Topčiderskom brdu, međutim, otad su samo dvaput dobili u gostima, tek jednom u aktuelnom prvenstvu što dodatno pojačava ulogu favorita ekipe Aleksandra Stanojevića. Tim pre što je tokom priprema u Turskoj nagovestio da će ostati veran takmičarskom modelu predstavljenom s kraja jeseni. Crno-beli su dobili 13 i remizirali samo jednom (sa Crvenom zvezdom) na poslednjih 14 superligaških utakmica, a poslednji tim koji ih je savladao na njegovom bunjištu je baš Napredak (2:3).

Izabrane vesti

Pritom, odbrana Partizana je na minula četiri meča kod kuće nesavladana (gol-razlika 8:0) i ako ostane dosledna tom trendu pobeda bi se ukazala kao februarsko sunce iznad Beograda. Jer, prošlo je više od 17 godina otkako je poslednji put Parni valjak sačuvao mrežu protiv Napretka na domaćem terenu. U međuvremenu su Kruševljani igrali u nižim rangovima takmičenja, crno-beli osvajali titule u nizu i(li) gledali u leđa Crvenoj zvezdi, ali nestvarno deluje podatak da su na 14 poslednjih međusobnih susreta u Humskoj primili bar po gol. Mirnu mrežu pokušavali su da sačuvaju Miroslav Đukić i Marko Nikolić (u dva mandata), Slaviša Jokanović, Goran Stevanović, Vuk Rašović, Zoran Mirković i Savo Milošević. I – nisu uspevali?

Može li Aleksandar Stanojević, na bazi završetka jesenui kad njegov tim nije kapitulirao na četiri poslednje prvenstvene utakmice u Humskoj, da prekine taj niz?

Što se tiče kadrovske situacije, u kombinaciji za meč nisu povređeni golman Nemanja Stevanović, od puta u Severnu Ameriku umorni čuvar mreže Aleksandar Popović i levi bek Slobodan Urošević, njegov kolega na desnoj strani odbrane Marko Živković (kartoni), te odsutan veći deo priprema sa prvom timom Filip Stevanović. A kako stvari stoje, stručni štab na prolećnoj premijeri u prvih 11 ne vidi igrače zanimljivih biografija ili vrlo dobrog učlinka u prošlosti kao što su Miloš Jojić, Sejduba Suma ili Žan Kristof Bajbek.



tagovi

Aleksandar StanojevićFK PartizanNapredak Kruševac

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara