Stanojević potpisao: Ugovor na godinu dana u Saudijskoj Arabiji

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.05.18. | 09:30

Bivši trener Partizana na novom zadatku

Nepunih godinu dana posle razlaza sa PAOK-om, pronašao je Aleksandar Stanojević novi posao. Preciznije, Arapi su pronašli njega. Nekadašnji šef struke Partizana imenovan je za novog trenera Al Kadisije iz Saudijske Arabije.

Vest je potvrdio klub iz grada Konbar, saopštivši da je Stanojević potpisao ugovor na godinu dana. Na klupi je zamenio Brazilca Paula Bonamiga, koji je dobio otkaz posle razočaravajuće sezone, okončane tek na 12. mestu na tabeli. Al Kadisija nije objavila finansijske detalje saradnje, niti kakvi su zadaci pred Stanojevićem, međutim, podsetila je da je sa Parnim valjkom izborio plasman u Ligu šampiona, duplu krunu u sezoni 2010/2011 na čijem je koncu proglašen za najboljeg stručnjaka Srbije. Kako njegov sadašnji klub nikad nije osvojio titulu u profesionalnoj ligi Saudijske Arabije teško je očekivati da tako visok cilj ima u nadolazećoj sezoni.

Izabrane vesti

Inače, u Saudijskoj Arabiji radi i nekadašnji Stanojevićev saradnik u stručnom štabu Partizana, Vuk Rašović, koji je nedavno vodio Aj Fajsali, s kojim je stigao do finala kupa.

Na ovaj način otpala je bilo kakva mogućnost da se Aleksandar Stanojević vrati u Humsku, iako su ga čelnici više puta kontaktirali. Najpre dok se tražio naslednik Marku Nikoliću, a onda i tokom sezone kad su razmišljali o smeni Miroslava Đukića. Ostao je dosledan stavu da se ne vraća u srpski fudbal. Zasad.

Podsetimo, po odlasku iz Partizana, Stanojević je radio u kineskim klubovima Dalijel Erbin, Peking Guan i Peking Enterprajz, izraleskom Makabiju iz Haife, kao i grčkom PAOK-u.


tagovi

Aleksandar Stanojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara