Aleksandar Stanojević i PR Partizana Biljana Obradović (©Partizan.rs)
Aleksandar Stanojević i PR Partizana Biljana Obradović (©Partizan.rs)

Stanojević pred Dubočicu: Nismo mašine, a odigrali smo do sada 30 utakmica

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.11.21. | 15:57

Partizanov trener najavio i rotacije u Kupu, Saša Zdjelar će odmoriti, šansu će dobiti Marko Milovanović

Beše onih 0:0 s Proleterom pre desetak dana i to se desi. Ali čini se da je utisak o Partizanovoj igri u poslednje vreme u javnosti primarno stvoren na osnovu evropskih utakmica. A u Evropi crno-beli već tri kola bez pobede. I ako je bod osvojen u duelima sa Gentom i razumljiv, navijači su na mnogo većim mukama bili tražeći objašnjenje za bledu igru protiv Flore u Talinu.

Šefu Partizanovog stručnog štaba Aleksandru Stanojeviću ni taj meč nije baš neshvatljiv. Naprotiv. Na konferenciji za novinare uoči Kup meča sa Dubočicom na pitanje o „labavijem“ pristupu u nekim mečevima decidirano kaže – nije saglasan.

Izabrane vesti

Znam kakvi su komentari, ali mi nikad nismo labaviji. Možda smo lošije ušli u utakmicu s Proleterom, jer su oni izuzetno jako ušli i nismo pobedili. U Talinu smo ušli jako, ali imate i protivnika koji igra. Ne pitate se uvek samo vi. Odigrali smo 30 utakmica do sada, imaćemo 35 utakmica u polusezoni. Stalno smo na maksimumu, verujte mi“, kaže Stanojević prebacujući priču na pretrpan kalendar u modernom fudbalu.

Nismo mašine, 30 utakmica na današnji dan. To je mnogo za sve nas. Nekad vam se i protivnik nametne. Dok sam ja trener, nema šanse jedan ’zarez’ da bude što se tiče motivacije ili ozbiljnosti prema nekoj utakmici“.

Predstojeći okršaj doduše ne bi trebalo da bude problematičan. Dubočica je srpskoligaš, 14 bodova iza vodećeg Trajala.

Favoriti smo, to je jasno, ne treba o tome pričati. S druge strane, gledali smo njihovih pet ili šest utakmica iz ove sezone, gledali smo ih kad su izbacili Spartak u Subotici. Zato smo oprezni. Kad se igra jedna utakmica, nikad ne znate u kom pravcu može da ide. U Partizanu nema rasterećenja. Meni je svaka utakmica teška i zahtevna, svaka nam je eliminaciona“.

Kurtoazne reči trenera Stanojevića, ali ne baš 100 odsto tačno. Zna i šef Partizanove struke da je ovo retka prilika da neke igrače odmori.

"Ima prostora za rotacije. Putuju svi igrači, osim Zdjelara kojeg hoću da odmorim. Biće rotacija. Najviše prostora će biti za Marka Milovanovića. Ali biće i za druge mlađe, poveli smo omladince Petkovića, Ilića i Vlahovića. Trenirali su momci iz Teleoptika s nama, Blagojević i Purić, mada oni nemaju pravo da igraju. Hteo sam da priključim i Momčilovića i Subotića, ali su povređeni".

Jedino što Stanojeviću, uslovno rečeno, smeta, jeste to što protiv Dubočice neće igrati u Leskovcu. Uslovi naravno.

Žao nam je, ali vidim da su oni sprečeni da igraju tamo. Nadamo se da je teren u Nišu kvalitetan, iako je Radnički igrao tamo pre nekoliko dana. Superliga se igra na njemu, nema razloga da bude loš“.

I za još jednu stvar nema razloga, a to su navijačke rasprave o tome da li uprava Superlige i TV Arena Sport svesno stavljaju drugoplasiranu Crvenu zvezdu da igra pre Partizana i tako vrši pritisak na lidera. Stanojević, koji je umeo u par navrata da prigovori zbog navodnog favorizovanja Zvezde, tvrdi da ovoga puta zaista nema razloga za viku.

Meni nije bitan termin. Lično se ne osvrćem na protivnika u tom kontekstu. Pratim svaku utakmicu i svaki detalj, naravno, ali kad dođe naša utakmica, nemam taj fokus. Sav je fokus na nama, ostalo zaboravim. To želim i na igrače da prenesem. Nemamo problem s tim. Ovako mislim da je to samo splet okolnosti i da sve ide u dobrom pravcu".


tagovi

Aleksandar StanojevićDubočicaFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara