Aleksandar Stanojević (©Starsport)
Aleksandar Stanojević (©Starsport)

Stanojević pred start sezone: Teška vremena za Partizan kad rival za četiri godine izgubi četiri utakmice

Vreme čitanja: 4min | čet. 15.07.21. | 10:59

“Jedinstvena smo liga”, kaže šef crno-belog stručnog štaba pred okršaj sa novosadskim Proleterom

Pauzi je došao kraj, nova sezona u Superligi počinje sutrašnjim duelom Čukaričkog i Voždovca, istog dana i prvi derbi između Crvene zvezde i Vojvodine, pa samim tim i sasvim realna “opasnost” za Partizan da već od starta bude prinuđen da juri zaostatak za večitim rivalom. Trener Aleksandar Stanojević je drugi mandat na klupi crno-belih i počeo “iz minusa”, pa vrlo dobro zna koliko je teško vratiti se posle takvog deficita.

A tako nešto je Partizanu poslednjih sezona postala navika. Spor početak i veliki zaostatak, pa dva dana pred utakmicu sa Proleterom u Novom Sadu za šefa struke i logično pitanje: koliko je važno krenuti sa pozitivnim rezultatom?

Izabrane vesti

U Srbiji, u našem prvenstvu, ne smeš da grešiš ne samo na startu sezone, nego nikada. Mislim da je ovo jedinstveno prvenstvo na svetu. Morate sve utakmice da pobedite da biste bili konkurentni. Ne želim da tražim alibi, ali stvarno je teško boriti se sa protivnikom koji za četiri godine izgubi četiri utakmice. Nijedna liga to nema niti je verovatno imala. Prošle godine smo procentualno osvojili broj bodova koji je nekada bio dovoljan za titulu, a sada više sa tim niste ni konkurentni. Ali borićemo se. Pokazivali smo u nekim trenucima da možemo. Videćemo”, kaže Stanojević novinarima.

Nada se da će još jedna stvar pomoći njegovom timu da se lakše nosi sa svime: povratak navijača na tribine.

Verujemo da će već u Novom Sadu biti veći broj naših navijača. I zato što ovo gostovanje dolazi pred jednu evropsku utakmicu, a pogotovu u ovim vremenima… Teškim za Partizan, ipak nemamo mi taj status kao što ima naš najveći protivnik”.

Biće još promena, biće recimo video tehnologije i nadaju se svi – manje sudijskih grešaka?

Tu bih se saglasio sa kolegom Milanovićem. Ako imate čistu nameru vama VAR i ne treba. On pomaže u nekim situacijama. Ali ako nemate, može i da vam odmogne. Sve je do ljudi. Ipak su ljudi ti koji kontrolišu sve te situacije. Ali nadam se da će i ako bude nekih neodumica liga biti u nekom korektnijem stanju. Dešavaju se greške. Ono otkad sam se ja vratio, nismo imali nekih problema sa sudijskim odlukama. Nadam se da neće ni sada biti drastičnih situacija”.

SUMA VAN KONKURENCIJE, BEZ PRITISKA NA DAČI PANTIĆU

Da se vratimo ipak na najbitnije: na tim. Situacija uglavnom povoljna, mada ima određenih problema.

Ima nekih sitnih povreda, Nikola Terzić recimo, Ivan Obradović je dobio neki udarac… Suma nije spreman i biće van konkurencije. Filip Holender je u boljem stanju, jer je bio u nekom takmičarskom ritmu, ali nije na 100 odsto, biće svakako u konkurenciji. Rikardo Gomeš je spreman, videćemo za kolo. Počinje svakako, dobro izgleda. Takođe i Nemanja Jović, igraće”.

Počinje li i povratnik Danilo Pantić, ostavio je odličan utisak na pripremama…

Daču ne bih opterećivao. On se vratio da krene od početka i dosta je pokazao. Ne treba mu sada stavljati teret posle dobrih priprema. Jednostavno treba pustiti da ide svojim tokom. A ja sam neko ko će uvek nekome ko dobro radi pronaći mesto. Tako da, naći ćemo mu neko mesto”.

Pantiću hoće. Neće svima.

Sa Bojanom Matićem i Petrom Gigićem je dogovor i pre ovoga bio da pronađu novi klub. Nikola Štulić bi trebalo da ide negde na pozajmicu, jer se Marko Milovanović izborio za šansu i trenutno ima prednost. Samed Baždar i Mateja Đorđević će ostati sa nama i to je stav oko trojice omladinaca koji će biti tu. Za Luku Subotića bi bilo dobro da ide negde u seniorsku konkurenciju, da napreduje”.

PRELAZNI ROK TRAJE DO SEPTEMBRA, NE ŽURIMO

Naravno, sve je ovo samo trenutni presek stanja, a mnogo toga će zavisiti i od učinka u Evropi i od učinka na transfer pijaci.

Najvažnije je da imamo sklopljen tim, uvek fali neko naravno. Gledamo, pratimo igrače, ali ne možemo sada da kažemo da je nešto blizu baš, ni kad su dolasci, ni kad su odlasci u pitanju. Ima interesovanja, ovo što ima i po medijima. Ali ne žurimo. Čekamo. Prelazni rok traje do septembra”.

U prve borbe Stanojević ipak kreće sa onim što ima. I ne žali se. Ni na sastav, ni na vreme, posebno zato što će biti dozvoljeno pet izmena. Žali Stanojević samo zbog toga što pre evropskog debija nije odigrao još koju utakmicu.

I zbog navijača malo, posle toliko vremena izaći pred navijače je stvarno veliki osećaj. Biće drugačije. Posle skoro godinu i po dana”.

Za kraj, jedna izjava koja nikako ne ide uz početak…

Pobeda nas održava i dalje u trci za titulu i svaka nam je važna. Zadovoljan bih bio i sa 1:0”.


tagovi

Aleksandar StanojevićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara