Stanojević: Sa Rikardom smo dobili težinu u napadu ali čekamo još jednog stranca u špicu

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.07.21. | 20:46

Partizanov trener pohvalio defanzivce i Pantića

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Ptuja)

Još jednu utakmicu na pripremama u Sloveniji, Partizan je odigrao dobro i pobedio. Protivnik je bila poljska Krakovija koja je ispraćena sa ubedljivih 3:0.

Izabrane vesti

Trener Aleksandar Stanojević je ipak bio zadovoljniji nekim drugom stvarima nego rezultatom koji nije bio u prvom planu.

„Pred utakmicu nam je samo bilo bitno da ovo ’preživimo’ bez povreda jer smo jako napeti i mnogo smo radili. Zadovoljan sam time, a zadovoljan sam i što smo korektno odigrali. Od sutra spuštamo intenzitet treninga jer smo završili sa ovim teškim delom. Polako se spremamo za sledeću utakmicu, prvenstvo i Evropu“, rekao je Stanojević posle meča.

Danilo Pantić se nameće golovima i asistencijama.

„Danas je bio dobar. Ulazio je u situacije, imao je i dobre kretnje u kojima nije dobio loptu tako da nije slučajno što mu se desilo ovo danas. Ali ajde da ne pričamo mnogo jer ovo su ipak pripreme“.

Da li je ova ’laka konjica’ sa Markovićem, Pantićem, Pavlovićem i Jojićem rešenje za mečeve u kojima će Partizanovi rivali uglavnom igrati bunker?

„Za sada je tako. Videćemo. Ovo je ipak jedna utakmica, nemojte da bude kasnije kako ’laka konjica’ ipak ne može. Ajde da realno sagledamo, sve su ovo pripreme. Ne znamo ko je njima nedostajao. Nije im igralo četiri, pet igrača. Važno je da smo uradili neke stvari koje smo hteli“.

Koliko ste zadovoljni sa Rikardovih pola sata?

„Bio je plan da igra 30 minuta. Zadovoljan sam jer sa njim imamo težinu u napadu. Samo još malo da ga upoznaju ovi koji ga ne znaju odranije poput Natha, Markeca... Hteli smo da odigra pola sata i da uđe u ritam“.

Saničanin, Urošević, Vujačić se pokazuju i kao sve veći kvalitet na oafazivnom prekidu.

„Dobro to izgleda i dobro izvodimo prekide. Viši smo za nijansu ali nam možda onda nešto drugo fali. Urošević je odlično odigrao danas ali je morao u prvom poluvremenu da odigra Rikardu kada je hteo sam da završi. Ostojić je konstanatan i daje nam stabilnost. Saničan je isto bio dobar. Cela odbrana je bila dobra. Videćemo protiv Rostova. To će biti prava i jaka provera“.

U finišu meča ste igrali sa trojicom štopera. Da li je to najava nečeg novog?

„Malo sam ih zbunio. Ja sam kriv jer to nisam dobro organizovao. Samo sam hteo Subotiću da pružim šansu na silu pa da svi budu na terenu. Nije to bila klasična formacija kakva bi trebalo da bude. To se vežba. Ali eto, hteo sam da dečko dobije šansu koju je zaslužio.  Važno mi je da smo igrali svi“.

Dešava li se nešto oko dovođenja drugog napadača?

„Dešava se. Znate kako, ima pa propadne, pa se nešto dešava... U svakom slučaju, tražimo. Sa Rikardom smo najvažniji deo posla završili ali hoćemo još jednog bočnog napadača da imamo više opcija. Videli ste danas da Natho nije mogao. Čekamo i Holendera da se vrati. Ali svakako nam treba još jedan stranac u napadu. Ja to ne krijem ali nećemo da dovodimo na silu samo da bismo doveli. Ako se otvori nešto dobro...“

Kakva je situacija sa povređenima?

„Za Jovića još čekamo. Danas je dosta bolje i nadamo se da će biti dobro. To su sve mehaničke povrede osim Brežančića koji dugo nije u ritmu“.

Osvrnuo se Stanojević i na podršku koju je Partizan imao sa tribina.

„Hvala navijačima iz Slovenije i Austrije koji su došli da nas bodre“.


tagovi

Aleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara